Αρχική Νέα Οικονομία Στον ΑΒ Βασιλόπουλος τα KEY FOOD- τέλος για μια ακόμα μια τοπική...

Στον ΑΒ Βασιλόπουλος τα KEY FOOD- τέλος για μια ακόμα μια τοπική επιχείρηση

203


Διαδικαστικά είναι πλέον τα ζητήματα ώστε τα super market «Key Food» να περάσουν πλέον στην αλυσίδα του Ομίλου τροφίμων Α.Β. Βασιλόπουλος.

Στο λιτό δελτίο τύπου, επισημαίνευται ότι η απόφαση ελήφθη σε συνάρτηση με τις οικονομικές πιέσεις που δέχεται ο κλάδος, αποδέκτες των οποίων είναι κύρια οι μικρές περιφερειακές αλυσίδες.
Ετσι στην αγορά της Χίου έχει μεινει μόνο μία εταιρεία (ΧΑΡΑ) τοπικών συμφερόντων.
Τα KEY FOOD σημειώνουν επίσης ότι η απόφαση διασφαλίζει το προσωπικό, ενώ σύμφωνα με την ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ που ανακοίνωσε επίσης την εξαγορά σημειώνοντας ότι ποροσθέτει στο ανθρώπινο δυναμικό της ακόμα 118 εργαζόμενους.
Συγκεκριμένα αναφέρεται:


«Η προσήλωση στο συμφέρον του καταναλωτή και του προσωπικού, μας καθοδηγεί και στο νέο μας βήμα.

Τα super market «Key Food» το τελευταίο διάστημα, συμμετείχαν σε εκτεταμένες συζητήσεις με τον όμιλο τροφίμων Α.Β. Βασιλόπουλος ο οποίος και απεύθυνε πρόταση εξαγοράς των τεσσάρων καταστημάτων μας στη Χίο, μια εξέλιξη που στην ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της μας βρίσκει σύμφωνους.

 Η πρόταση ήταν από μόνη της τιμητική για τα «Key Food» και σαφής αναγνώριση της δυναμικής που έχουν αναπτύξει στην κοινωνία της Χίου.

 Η απόφαση μιας επιχείρησης με καθαρά οικογενειακά χαρακτηριστικά δεν ήταν εύκολη. Ελήφθη όμως σε συνάρτηση με τις οικονομικές πιέσεις που δέχεται ο κλάδος, αποδέκτες των οποίων είναι κύρια οι μικρές περιφερειακές αλυσίδες.

 Με μέριμνα την μακροχρόνια διασφάλιση των επενδύσεων της εταιρείας «Key Food» και του προσωπικού της, αναμένουμε την τελική έκβαση διαδικαστικών ζητημάτων που έχουν απομείνει στο προσεχές διάστημα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία».


Από την πλευρά της η ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ
 ανακοίνωσε την ενίσχυση της παρουσίας της στο Βόρειο Αιγαίο, με την υπογραφή συμφωνίας εξαγοράς τεσσάρων καταστημάτων και ενός κέντρου εφοδιαστικής αλυσίδας από την Key Food στη Χίο.

Με αυτή την κίνηση, η εταιρεία εγκαινιάζει την παρουσία της στο νησί και προσθέτει 118 εργαζόμενους στο δυναμικό της. 

Από τα τέσσερα νέα καταστήματα, τα τρία βρίσκονται στο κέντρο της πόλης.
Το πρώτο, επί της οδού Φ. Πασπάτη 9Ε,  διαθέτει 640 τ.μ. χώρο πώλησης και υπαίθριο πάρκινγκ,
το δεύτερο, επί της Ελ. Βενιζέλου 38, μετά την ανακαίνισή του το 2013, διαθέτει 340 τ.μ. χώρο πώλησης και
το τρίτο, επί Γ. Βερίτη 78β, με 960 τμ χώρο πώλησης και υπαίθριο πάρκινγκ 90 θέσεων.
Το τέταρτο κατάστημα με 150 τ.μ. χώρο πώλησης, βρίσκεται 3 χλμ από την πόλη της Χίου, στην περιοχή Βροντάδο.
Η εξαγορά αυτή εντάσσεται στο επενδυτικό πλάνο της ΑΒ Βασιλόπουλος για φέτος, που έχει στόχο να αγγίξει τα 2 δισ. ευρώ σε καθαρές πωλήσεις.