Αρχική Green Life Υγεία- Διατροφή Ημερήσιοι ή Ετήσιοι; Πώς θα επιλέξετε τους ιδανικούς φακούς επαφής

Ημερήσιοι ή Ετήσιοι; Πώς θα επιλέξετε τους ιδανικούς φακούς επαφής

49


 Οι γρήγοροι και απαιτητικοί ρυθμοί της καθημερινότητας δεν μας αφήνουν περιθώρια για χάσιμο χρόνου. Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και οι επιπτώσεις τους είναι φανερές στα μάτια μας.
Αν θέλουμε να βελτιώσουμε την όρασή μας χωρίς να βάλουμε γυαλιά οράσεως, οι φακοί επαφής αποτελούν την ιδανική επιλογή.

 Πώς επιλέγουμε όμως φακούς επαφής και ποια είναι τα βασικά κριτήρια;

Αρχικά, πρέπει να γνωρίζετε ότι οι φακοί επαφής ανάλογα με τη «διάρκεια ζωής τους», χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες:

1.       Συχνής αντικατάστασης ή μιας χρήσης. Αυτοί οι φακοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ένα ή για τρεις μήνες  και το βασικό τους πλεονέκτημα είναι ότι είναι ιδιαίτερα χαμηλοί σε κόστος, οπότε αν κάποιος φακός σκιστεί μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί. Ανήκουν στην κατηγορία των μαλακών φακών.

2.       Μόνιμοι ή συμβατικοί. Είναι οι φακοί επαφής που είναι ιδιαίτερα φιλικοί στο ανθρώπινο μάτι. Είναι κατασκευασμένοι από υλικό το οποίο επιτρέπει στο μάτι να διατηρεί περισσότερο δακρυικό υγρό και να υγραίνεται καλύτερα και ο κερατοειδής «αναπνέει» καλύτερα. Το μειονέκτημα αυτών των φακών είναι ότι θέλουν εξαιρετική προσοχή και τακτικό καθάρισμα, ενώ πρέπει να τους βγάζετε κάθε φορά που ξαπλώνετε για ύπνο.

Extra tip: Αυτό στο οποίο πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή όταν επιλέγουμε φακούς επαφής είναι το ποσοστό υγρασίας που διατηρείται στο μάτι. Όσο περισσότερη υγρασία, τόσο πιο ευπροσάρμοστος είναι ο φακός και τόσο πιο εύκολα συνηθίζει το μάτι στην εφαρμογή του.

Τέλος, όποιο είδος φακών επαφής και αν επιλέξετε να τηρείτε πάντα τους κανόνες υγιεινής και να θυμάστε ότι οι φακοί που μένουν για πολλή ώρα στα μάτια μας, έχουν την τάση να κρατάνε μέρος του οξυγόνου με αποτέλεσμα τα μάτια να ερεθίζονται και να κοκκινίζουν ή να ξεραίνονται. 

Σε αυτή την περίπτωση καλό είναι να χρησιμοποιούμε κάποια δάκρυα ή φυσιολογικό ορό για να ενυδατώνονται τα μάτια μας ή ακόμη καλύτερα να βγάζουμε τους φακούς και να ξεκουράζουμε τα μάτια μας με γυαλιά οράσεως.

ΠΗΓΗ: ηλεκτρονικό κατάστημα gialiailiou.gr 

Διαφήμιση