Αρχική Πολιτισμός Ομηρική Ακαδημία: ξενάγηση στη Δασκαλόπετρα με ομιλήτρια την Αθηνά Ζαχαρού- Λουτράρη

Ομηρική Ακαδημία: ξενάγηση στη Δασκαλόπετρα με ομιλήτρια την Αθηνά Ζαχαρού- Λουτράρη

48

19η ΟΜΗΡΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ 


Την Τρίτη, 15 Ιουλίου 2012 θα γίνουν κανονικά τα μαθήματα στο Τμήμα φοιτητών ομηρικών σπουδών και στο Τμήμα Νεοελληνικής γλώσσας, Ιστορίας πολιτισμού για Καθηγητές και φοιτητές.
Τα τμήματα αυτά θα λειτουργούν κανονικά καθ’ όλη την διάρκεια του συνεδρίου.


Ανακοινώσεις το πρωί θα κάνουν: ο Καθηγητής Φιλοσοφίας κ. Μιχαήλ Μαντζανάς, ο Καθηγητής κ. Νικόλαος Κώσταλος, Θεολόγος, η Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Ιωάννα Κονδύλη, η Μαθηματικός και Ποιήτρια κ. Τζέννη Συρρή – Χαννάκη, ο Καθηγητής Βυζαντινής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Δημοσθένης Στρατηγόπουλος. Θα γίνει επίσης παρουσίαση της Δασκαλόπετρας σε όλα τα τμήματα από την Δρ. Φιλ. Αθηνά Ζαχαρού – Λουτράρη.


Το απόγευμα της Τρίτης, 14-7-2015 από τις 18:00 μέχρι τις 20:00 μμ, ομάδα Καθηγητών και Πανεπιστημιακών του Πανεπιστημίου Αθηνών υπό την Διεύθυνση της Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Προέδρου του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας θα αναπτύξει θέματα που θα άξιζε να παρακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και όσοι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται στο νησί του Ομήρου.


Το θεματικό κέντρο των ανακοινώσεων είναι: Παραδοσιακοί και σύγχρονοι τρόποι διδασκαλίας του Ομήρου. Όλες οι ανακοινώσεις παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.


Θα ακολουθήσει συζήτηση. Στη συνέχεια οι σύνεδροι θα μεταβούν στη Δασκαλόπετρα (Σχολείον του Ομήρου). Θα ξεναγηθούν από την Δρ. Αθηνά Ζαχαρού – Λουτράρη, η οποία στη συνέχεια θα αναπτύξει το πολύ ενδιαφέρον θέμα: η τέχνη των μετάλλων κατά την ομηρική εποχή και την αρχαιότητα.