Αρχική Νέα Τοπικά Δήμος Χίου: όχι βιαστικά συμπεράσματα για την ανακύκλωση

Δήμος Χίου: όχι βιαστικά συμπεράσματα για την ανακύκλωση

25

 
Βιάζεται η «Οικόπολις» να εξάγει συμπεράσματα για την αποτελεσματικότητα της ανακύκλωσης, την οποία διεξάγει ο Δήμος Χίου, από τις 22 Ιουλίου”, αναφέρει σε δελτίο τύπου ο Δήμος με αφορμή ανακοίνωση της εταιρείας σε μερίδα των ΜΜΕ, και συνεχίζει:


Θυμίζουμε ότι στις 21 Ιουλίου 2015 έληξε η σύμβαση του Δήμου Χίου με την «Οικόπολις», οπότε και η τελευταία παρέδωσε τον εξοπλισμό που της είχε διατεθεί.  Την επόμενη του εορτασμού της Αγίας Μαρκέλλας, δηλαδή στις 23 και στις 24 Ιουλίου, ημέρες Πέμπτη και Παρασκευή ο Δήμος Χίου ξεκίνησε τη διαδικασία της αποκομιδής.


Στις 27 Ιουλίου, ημέρα Δευτέρα, η «Οικόπολις» διακινεί στον τοπικό τύπο σχετική επιστολή, στην οποία αναφέρει ότι ο Δήμος: «δεν κάνει την αποκομιδή στη συχνότητα που είναι απαραίτητη…..». Είναι φανερό ότι η κριτική και οι καταγγελίες  στηρίζονται στις δύο, μόλις, μέρες που ανέλαβε την αποκομιδή ο Δήμος!


Τα συμπεράσματα του έωλου της… καταγγελίας είναι εύκολο να συναχθούν αβίαστα.


Σε ό,τι αφορά στον ισχυρισμό ότι ο Δήμος: «αφαιρεί αυτόβουλα κάδους ανακύκλωσης λες και είναι δικοί του κάδοι, χωρίς τη παραμικρή ενημέρωση, από σημεία της πόλης  που δημότες και επιχειρηματίες είχαν συνηθίσει εδώ και δυόμισι χρόνια να εναποθέτουν τα ανακυκλώσιμά τους», οι πολίτες της Χίου πρέπει να ενημερωθούν ότι οι συρμάτινοι κάδοι που είχε τοποθετήσει η παραπάνω εταιρεία δεν είχαν τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις, επί τρία, σχεδόν, χρόνια. Τις τελευταίες μέρες δε, δημοσιοποιείται και έχει ξεκινήσει η ενημέρωση του εμπορικού κόσμου της πόλης μας, για την ανάληψη από το Δήμο της αποκομιδής των χάρτινων κιβωτίων τους και διανέμεται σχετική επιστολή, για τις όποιες αλλαγές θα σημειωθούν στη διαδικασία.


Στους τρεις κάδους συλλογής χάρτινων κιβωτίων, οι οποίοι βρίσκονταν σε κεντρικά σημεία του εμπορικού ιστού και μετακινήθηκαν, είχε παρατηρηθεί ότι οι περαστικοί έριχναν χαρτιά, αλλά και σκουπίδια και αυτό δημιουργούσε μια ρυπαρή εικόνα στην πόλη. Αναφορικά, με τους κάδους αυτούς υπάρχει σχεδιασμός, για πρωτοβουλίες, ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα.


Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι το όχημα που παρέδωσε η «Οικόπολις», με τη λήξη της σύμβασης, στο Δήμο Χίου είχε πολλές και σοβαρές φθορές, για τον λόγο αυτό, θα υποβληθεί στην Οικονομική Επιτροπή τεχνική μελέτη, που θα περιγράφει λεπτομερώς, την κατάστασή του.


Τέλος, και επειδή ο Δήμος Χίου, είναι σαφές ότι έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την κρυστάλλινα διαφανή διεξαγωγή των όποιων διαδικασιών που σχετίζονται με τα δημόσια οικονομικά του, ζητούσε επίμονα τα στοιχεία από την «Οικόπολις», ώστε να μπορεί να εισπράξει τα ανταποδοτικά, προς όφελος των δημοτών της Χίου.


Δυστυχώς, όμως, αναγκάστηκε να πάρει αυτά τα στοιχεία από την παραπάνω εταιρεία, για το πρώτο τρίμηνο του έτους με….. εξώδικο! Προφανώς, δεν είναι «άραγε, τυχαία;» η αναφορά στη σχετική ανακοίνωση της «Οικόπολις» ότι «……χάνονται έσοδα για το Δήμο από ανταποδοτικά της ΕΕΑΑ. Μάλλον δεν τα χρειάζονται και με αυτόν τον τρόπο επωφελούνται διάφοροι επιτήδειοι».


Κλείνοντας, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι κύριο μέλημα του Δήμου Χίου είναι η αποτελεσματική λειτουργία της Ανακύκλωσης στο νησί μας, με τον συμφερότερο για το περιβάλλον και τον δημότη τρόπο.


Ο Δήμος Χίου είναι ανοικτός σε κάθε πρόταση και καλή πρακτική, με γνώμονα τη διαφάνεια, χωρίς σκοπιμότητες και στρεβλώσεις, που συχνά βλάπτουν το περιβάλλον και την έννοια της Ανακύκλωσης.


 

 


Από το Γραφείο Τύπου

Διαφήμιση