Αρχική Νέα Τοπικά 46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου- ψήφισμα Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ

46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου- ψήφισμα Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ

60

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΟΒΑ
46 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Καλούμε τα πρωτοβάθμια Σωματεία μας να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις και τις κατά τόπους πορείες τιμής και μνήμης από τα 46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Το αναπηρικό κίνημα τιμά το σύγχρονο περιεχόμενο του αγώνα του λαού μας.
Διδασκόμαστε: Όταν ο λαός αποφάσισε να σηκώσει το αγωνιστικό του ανάστημα στη Χούντα των συνταγματαρχών, στα ντόπια και τα ξένα στηρίγματά της, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, κανένας αντίπαλος δεν μπόρεσε να τον σταματήσει. Τότε κάποιοι έλεγαν “η Χούντα είναι πανίσχυρη”. Η Ιστορία τους διέψευσε. Ο λαός, όταν παλεύει, όταν νικά το φόβο, τη μοιρολατρία, μπορεί να φέρει τα πάνω-κάτω!
Η στρατιωτική δικτατορία που επιβλήθηκε στις 21 Απρίλη 1967, ήταν ένα άθλιο και διεφθαρμένο καθεστώς, που διεύρυνε τα προνόμια και τη στήριξη στα κέρδη των λίγων. Από την άλλη, χαντάκωσε το λαϊκό εισόδημα, έβαλε τους αγώνες στον γύψο. Βασάνιζε, δολοφονούσε, φυλάκιζε, έστελνε στην εξορία αγωνιστές.
Τιμάμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου, που η Χούντα κατέπνιξε με βιαιότητα και με δεκάδες νεκρούς. Η εισβολή και κατοχή της Κύπρου, που συνεχίζεται μέχρι σήμερα έχει τη σφραγίδα της Χούντας του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας και αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι καμία προστασία δεν παρέχουν για το λαό οι «σύμμαχοι» της χώρας. Όλες οι μετέπειτα κυβερνήσεις μετά την κατάρρευση της Χούντας μέχρι και σήμερα, εξακολουθούν να βάζουν σε κίνδυνο τον ελληνικό λαό με τους συμμάχους αυτούς. Εξακολουθούν να παραδίδουν την υγεία και τη ζωή μας στα χέρια των λίγων.
Γι’ αυτό σήμερα, είναι ζητούμενα για την πλειοψηφία η διάγνωση, η θεραπεία, το φάρμακο ενώ πλουτίζουν τα ιδιωτικά κέντρα υγείας. Ο κόσμος της αναπηρίας βιώνει πολλαπλάσια βαριά αυτή την πραγματικότητα.
Γι’ αυτό, όχι μόνο παραμένουν στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας αλλά και επεκτείνονται και σε άλλα μέρη ακόμα και με πυρηνικά όπλα, βάζοντας σε κίνδυνο το λαό μας. Γι’ αυτό και δεν αναγνωρίζονται σύνορα στο Αιγαίο. Από αυτούς τους συμμάχους υπάρχει ανοχή αν όχι παρότρυνση για νέες προκλήσεις της Τουρκία σε βάρος των νησιών μας και της χώρας μας. Παλεύουμε ενάντια στον κίνδυνο της φρίκης του πολέμου, που παράγει μαζικά το θάνατο, την προσφυγιά, την αναπηρία.
Οι ανατριχιαστικές δηλώσεις του υπουργού Άμυνας ότι “οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους στους οποίους συμμετείχαμε και αυτό θα γίνει επίσης και στο μέλλον”, πρέπει να χτυπήσουν «καμπανάκι»!
Γι’ αυτό σε αυτές τις συνθήκες, τα συνθήματα “Έξω οι ΗΠΑ”, “Έξω το ΝΑΤΟ”, που είχαν γραφτεί στις πύλες του Πολυτεχνείου 46 χρόνια πριν, παραμένουν πιο επίκαιρα από ποτέ
Γι’ αυτό η εξέγερση του Νοέμβρη δείχνει ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος εκτός από την υποταγή…
Το Πολυτεχνείο ζει!
Συγκεντρώσεις την Κυριακή 17 Νοέμβρη 2019:
Χίος: 18:00, Είσοδος Πανεπιστημίου (Οδός Μιχάλων)
Μυτιλήνη: 18:30, Πλατεία Σαπφούς
Σάμος: 18:00, Εμπορική Σχολή Καρλοβάσου – Καρλόβασι
Λήμνος: 18:30, Λιμάνι Μύρινας
ΤΟ Δ.Σ.
ΤΗΣ Π.Ο.Α.μεΑ.Β.Α.