Αρχική Νέα Τοπικά Ενοχλεί η κοινωνική κουζίνα- Ελέγχους ζητά το Επιμελητήριο μετά από καταγγελίες μελών...

Ενοχλεί η κοινωνική κουζίνα- Ελέγχους ζητά το Επιμελητήριο μετά από καταγγελίες μελών του

18


Την παρέμβαση του Τµήµατος Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονοµικού Ελέγχου ζητά το Επιμελητήριο Χίου, ώστε να γίνουν έλεγχοι στους χώρους που ετοιμάζεται φαγητό για τους πρόσφυγες από αλληλέγγυους πολίτες.
Ζητείται έτσι να γίνει τόσο υγειονομικός έλεγχος στην κοινωνική κουζίνα που λειτουργεί και προσφέρει σχεδόν καθημερινά φαγητό στους πρόσφυγες, αλλά και να εξεταστούν τα μέτρα ασφαλείας για αποφυγή ατυχημάτων που θα θέσουν σε κίνδυνο τους εθελοντές! Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει κανένα πρόβλημα με την κοινωνική κουζίνα, τόσο σε θέματα υγιεινής όσο και σε ασφάλεια.
Το σχετικό έγγραφο του Επιμελητηρίου, που έδρασε κατόπιν καταγγελιών μελών του προφανώς ενοχλημένων που με αυτόν τον τρόπο κάποιοι πρόσφυγες αντί να αγοράζουν βρίσκουν δωρεάν ένα πιάτο φαγητό ή ένα ποτήρι τσάϊ, παρουσιάζεται στη συνέχεια, φέρει τον τίτλο “μη αδειοδοτημένοι χώροι”.  Λες και η κοινωνική ευαισθησία θα πρέπει πρώτα να παίρνει… αδειοδοτήσεις για να εκφραστεί.
Ενδιαφέρον έχει πάντως αν θα ζητήσει το Επιμελητήριο να λειτουργήσουν γραφεία για κοπή εισιτηρίων και εντός του hotspot στη ΒΙΑΛ, αφού τις πρώτες μέρες λειτουργίας του δεν υπήρξε σχετική προθυμία. Οι πληροφορίες από το χώρο των υπευθύνων του hotspot έκαναν λόγω για καταστηματάρχες που επιθυμούσαν οι πρόσφυγες να φτάνουν νωρίς στο λιμάνι και να βγάζουν εκεί τα εισιτήρια τους και που στην ουσία πίεσαν τα ταξιδιωτικά γραφεία να μην κόβουν εισιτήρια εντός της ΒΙΑΛ. 

 ΘΕΜΑ : Μη αδειοδοτημένοι χώροι παρασκευής γευμάτων που προορίζονται για πρόσφυγες

Αξιότιμοι κύριοι,

Μετά από καταγγελίες μελών μας  διαπιστώσαμε ότι λειτουργούν σε διάφορα σημεία χώροι  παρασκευής γευμάτων που προορίζονται για πρόσφυγες, οι οποίοι δεν διαθέτουν τις προβλεπόμενες εκ του νόμου άδειες .

Παρακαλούμε όπως προβείτε στους προβλεπόμενους εκ του νόμου ελέγχους, ώστε να διασφαλισθεί αποτελεσματικά η υγεία τόσο των προσφύγων που καταναλώνουν τα γεύματα που παρασκευάζονται στους συγκεκριμένους χώρους, όσο και των εθελοντών οι οποίοι χρησιμοποιούν εύφλεκτες ύλες (υγραέριο) χωρίς τις απαιτούμενες προφυλάξεις.


Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠρόσκληση στο ΠΕΠ Β. Αιγαίου 2014-2020 για τις υποδομές Υγείας
Επόμενο άρθροΚοινωνική Κουζίνα Χίου: πολιτική ευθύνη Επιμελητηρίου αν σταματήσει η προσφορά φαγητού στους πρόσφυγες