Αρχική Νέα Τοπικά Δύο ψηφίσματα για στήριξη της τοπικής οικονομίας λόγω προσφυγικού από Επιμελητήριο Χίου

Δύο ψηφίσματα για στήριξη της τοπικής οικονομίας λόγω προσφυγικού από Επιμελητήριο Χίου

17

 

Δύο ψηφίσματα, το ένα προς τον πρωθυπουργό και το δεύτερο προς την Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού με τα οποία θα ζητούν να υπάρξουν συγκεκριμένα μέτρα για την τόνωση της τοπικής οικονομίας και του τουρισμού λόγω των προβλημάτων που δημιουργεί η έλευση προσφύγων αποφάσισε να καταθέσει το το Επιμελητήριο Χίου.

Παράλληλα τη Δευτέρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση των φορέων του νησιού, με την υπουργό κα Κουντουρά, αφού η τελευταία λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών ακύρωσε τη συνάντηση για το ίδιο θέμα που είχε οριστεί για σήμερα Πέμπτη.

Θέμα τέθηκε πάντως από τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη που παραβρέθηκε στην έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Χίου , ο οποίος και ζήτησε να απαιτηθεί να έρθει η υπουργός στη Χίο ώστε να δει από κοντά τη σχετική κατάσταση.

Αίτημα που όπως είπε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Γεωργούλης θα το μεταφέρει και στο Δήμαρχο Χίου και εφόσον υπάρξει συμφωνία θα το απαιτήσουν από την υπουργό Τουρισμού.
Πάντως από μέλη του Επιμελητηρίου ζητήθηκε να υπάρξει καλύτερη τεκμηρίωση των αιτημάτων και να μη μείνουν αυτά μόνο στην μη καταβολή φόρων και ΦΠΑ από την πλευρά των επιχειρηματίων του νομού.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚοινωνική Κουζίνα Χίου: πολιτική ευθύνη Επιμελητηρίου αν σταματήσει η προσφορά φαγητού στους πρόσφυγες
Επόμενο άρθροΕπιμελητήριο Χίου: παραίτηση Αντιπροέδρου Β. Παππά λόγω κοινωνικής κουζίνας