Αρχική Νέα Τοπικά “No money” και το σήμα της νίκης, οι πρώτοι πρόσφυγες της μέρας...

“No money” και το σήμα της νίκης, οι πρώτοι πρόσφυγες της μέρας στην Αγία Ερμιόνη

11

 

Στις 5 παρά 10 το πρωί της Τρίτης, 22 Μαρτίου, εξόκειλε στα βράχια του μικρού λιμένα της Αγίας Ερμιόνης η βάρκα με 81 άτομα η πρώτη που έφθασε σήμερα με πρόσφυγες στη Χίο.
Άμεση ήταν η δράση των εθελοντών της Αγίας Ερμιόνης, αφού από τα παρακείμενα στο λιμανάκι σπίτια, οι κάτοικοι άκουσαν τις φωνές απελπισίας μιας και υπήρχε κίνδυνος ακόμα και για τη ζωή τους.
Σύμφωνα με περιγραφές σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης από εθελοντή- κάτοικο της περιοχής, μεταξύ των προσφύγων και μια ηλικιωμένη γυναίκα που είχε χάσει τις αισθήσεις της και προς στιγμήν υπήρχε ο φόβος ότι είχε χάσει τη ζωή της.
Επίσης μια μητέρα με 4 παιδιά που το πρώτο που είπε στον εθελοντή που με το αυτοκίνητό του τους μετέφερε στα γραφεία του συλλόγου για να τους παρασχεθούν στεγνά ρούχα και παπούτσια, πρωινό και κάτι ζεστό, ήταν «no money…», πως δεν έχει λεφτά να πληρώσει…
Το σήμα της νίκης στο φωτογραφικό στιγμιότυπο του Δημήτρη Φρεζούλη κάνει το παιδί, που σε λίγη ώρα θα βρεθεί πίσω από τα συρματοπλέγματα ενισχυμένα με τύπου ΝΑΤΟ αγκαθωτό σύρμα στο Κέντρο… Κράτησης πλέον της ΒΙΑΛ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕφτασαν στη Χίο 6 τούρκοι αστυνομικοί- συνεχίζονται οι αφίξεις προσφύγων
Επόμενο άρθροΝΔ: σήμερα οι προθεσμίες για εσωκομματικές διαδικασίες