Αρχική Νέα Τοπικά Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Χίου Στ. Κάρμαντζη για την 25η Μαρτίου 1821

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Χίου Στ. Κάρμαντζη για την 25η Μαρτίου 1821

16


Με ιδιαίτερη συγκίνηση και υπερηφάνεια θα εορτάσουμε και φέτος την Εθνική Επέτειο της Πατρίδας μας, την μέρα της Χαραυγής της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας 25
η Μαρτίου 1821.  Προασπίζοντας την ιστορική μνήμη και γνωρίζοντας τα ιστορικά γεγονότα, προσεγγίζουμε με σεβασμό και ταπεινότητα τις μεγαλειώδεις σελίδες ηρωισμού και θυσίας που έγραψαν οι πρόγονοί μας.

Ειδικά για μας στη Χίο, τις Οινούσσες και τα Ψαρά, οι σελίδες της ιστορικής μνήμης είναι ποτισμένες με το πνεύμα της θυσίας και του μαρτυρίου. Είναι γραμμένες μέσα από τη θηριωδία του δυνάστη, αλλά και μέσα από τις αναρίθμητες πράξεις ηρωισμού των επαναστατημένων συμπατριωτών μας.

Η επέτειος της Εθνεγερσίας, μεταφέρει πολύτιμα μηνύματα για το Σήμερα και το Αύριο. Αλλά πάνω απ’ όλα μεταφέρει το μήνυμα ότι ο πόθος και ο αγώνας των λαών για την Ελευθερία, όσες θυσίες κι αν απαιτηθούν, όσες δυσκολίες κι αν συναντήσει, στο τέλος πάντοτε δικαιώνεται. Ας θυμηθούμε τους αθάνατους στίχους του Κωστή Παλαμά: «Η Μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα. Με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα.»

Ας κρατήσουμε το μήνυμα αυτό ως παρακαταθήκη για μας και τις επόμενες γενιές. 

 

Σταμάτης Κάρμαντζης

Αντιπεριφερειάρχης Χίου 

Διαφήμιση