Αρχική Πολιτισμός Οι “Σκηνοβάτες” παρουσιάζουν στη Βιβλιοθήκη ΚΟΡΑΗ τη θεατρική δράση “ Είδαμε το...

Οι “Σκηνοβάτες” παρουσιάζουν στη Βιβλιοθήκη ΚΟΡΑΗ τη θεατρική δράση “ Είδαμε το Αιγαίο νεκρούς ν’ ανθεί.”

15


 Το νεοσύστατο θεατρικό σχήμα “Σκηνοβάτες”, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου ,παρουσιάζει στο Αναγνωστήριο της  Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Χίου “Κοραής”την Δευτέρα 28/03/16 και ώρα 20:00 την θεατρική δράση “ Είδαμε το Αιγαίο νεκρούς ν’ ανθεί.”

 Μαρτυρίες και αφηγήσεις ξεριζωμένων ανθρώπων από τρεις διαφορετικές χρονικές περιόδους της Ιστορίας (Μικρασιατική Καταστροφή , Γερμανική Κατοχή, σήμερα) βρίσκουν κοινό τόπο το πέρασμα στο Αιγαίο.
  Τα κείμενα που θα παρουσιαστούν  είναι ανώνυμες μαρτυρίες προσφύγων και μεταναστών καθώς και αποσπάσματα ή αυτοτελείς ιστορίες από τα λογοτεχνικά κείμενα: “Κοινός Λόγος” της Έλλης Παπαδημητρίου, “Συρματένιοι, Ξεσυρματένιοι, όλοι” του Γιάννη Μακριδάκη και “Οι νεκροί περιμένουν” της  Διδώς Σωτηρίου. 
Σκηνοθεσία – Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιώργος Παυλιδάκης

Λίγα λόγια για το νεοσύστατο Θεατρικό σχήμα «Σκηνοβάτες» 


Τα μέλη μας  είναι πρώην μαθητές και απόφοιτοι των θεατρικών εργαστηρίων του ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου. 
Αυτό που μας οδήγησε στη δημιουργία της ομάδας μας ήταν η ανάγκη για έκφραση και δημιουργικότητα, οι κοινές αναζητήσεις και η αγάπη για το θέατρο, η οποία , καλλιεργήθηκε , μέσω των θεατρικών εργαστηρίων του ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου. Η σκληρή δουλειά και η επιμονή υπήρξαν πάντα τα χαρακτηριστικά μας και έτσι σκοπεύουμε να συνεχίσουμε και στο μέλλον, προσπαθώντας να παρουσιάζουμε παραστάσεις που εκπαιδεύουν, ψυχαγωγούν, θέτουν ερωτήματα και κρατούν το κοινό σε μια διαρκή αναζήτηση και εσωτερική διερεύνηση. 
 
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠρόγραμμα εκδηλώσεων 25ης Μαρτίου
Επόμενο άρθροΗμερίδα από τη ΜΕΤΑδραση για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα