Αρχική Νέα Τοπικά Σύγκρουση με τραυματισμό μεταξύ ομάδας (τελικά) Ιρανών στη ΒΙΑΛ

Σύγκρουση με τραυματισμό μεταξύ ομάδας (τελικά) Ιρανών στη ΒΙΑΛ

29

 
10.00, 30-3-2016
Σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία του ρεπορτάζ, καυγάς μεταξύ 5 Ιρανών και όχι συμπλοκή μεταξύ αφγανών και ιρακινών ήταν τελικά το επεισόδιο που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στη ΒΙΑΛ.
Αρχικά και οι 5 Ιρανοί μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Χίου αφού και οι υπόλοιποι έφεραν μικροεγδορές. Ομως και οι 5 πήραν εξιτήριο το ίδιο βράδυ και κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου για να γίνει προανάκριση.
Σήμερα το πρωί αναμένεται διερμηνέας για να μπορέσουν να υπάρξουν καταθέσεις από τους 5 Ιρανούς.

29-3-2016
Στον τραυματισμό ενός ιρακινού κατέληξε η ένταση μεταξύ ομάδων Αφγανών και Ιρακινών προσφύγων και μεταναστών το βράδυ της Τρίτης στο HOTSPOT της ΒΙΑΛ.

Με αίματα στο πίσω μέρος του κεφαλιού και τραύμα στην πλάτη, πιθανόν από μαχαίρι, ιρακινός κρατούμενος στο Κέντρο της ΒΙΑΛ, ζήτησε τις πρώτες βοήθειες και από την Διεύθυνση του HOTSPOT κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Χίου, χθες βράδυ.

Το επεισόδιο καταγράφεται περί τις 9.00 το βράδυ και άγνωστο ποιες ήταν οι αιτίες και η αφορμή που το προκάλεσαν.

Εν τω μεταξύ ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών στο Κέντρο Κράτησης της ΒΙΑΛ έχει φθάσει πλέον τα 1516 άτομα, όταν η χωρητικότητα του δεν πρέπει να ξεπερνά τα 1.100. Πάντως σήμερα Τετάρτη, και μέχρι τις 8.00 το πρωί δεν είχε καταγραφεί καμιά άφιξη προσφύγων.

Επίσης από τις πρώτες μέρες που το Κέντρο από ανοιχτού τύπου μετατράπηκε σε Κλειστό και με έντονη την πληροφορία ότι θα υπάρξουν επαναπροωθήσεις αυτών που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για άσυλο, οι ομάδες των Αφγανών είναι από τις πρώτες που διαμαρτύρονται κατά τη διάρκεια του βραδινού συσσιτίου για να μην εφαρμοστεί αυτή η συμφωνία.

Σε αντίθεση με τους Σύριους κύρια που έχοντας οικογένειες επιθυμούν να δίνεται κανονικά το συσσίτιο.

ΠΗΓΗ: era-aegean.gr
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΑΛ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΑΠΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΤΟΣΚΑ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤελικός βόλεϊ μαθητριών για ΓΕΛ Καρδαμύλων- Πειραματικό ΓΕΛ Μυτιλήνης
Επόμενο άρθρο«Όχι στην παράνομη φυλακή»: Παρέμβαση στη ΒΙΑΛ από τη Χιακή Συμπολιτεία (Πέμπτη, 31/3)