Αρχική Νέα Τοπικά Κύκλωμα ή μεμονωμένο συμβάν; σύλληψη δύο ντόπιων για διευκόλυνση ταξιδιού μεταναστών σε...

Κύκλωμα ή μεμονωμένο συμβάν; σύλληψη δύο ντόπιων για διευκόλυνση ταξιδιού μεταναστών σε Πειραιά

12

Στη σύλληψη δύο ημεδαπών για διευκόλυνση μεταφοράς μεταναστών από Χίο προς Πειραιά προχώρησαν βραδινές ώρες της περασμένης Δευτέρας, 28/03/2016, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, κατά τη διενέργεια ελέγχου με τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, εντοπίστηκαν δύο πρόσφυγες ή μετανάστες, οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν εισιτήρια στα οποία αναγράφονταν τα επώνυμα ημεδαπών.
Κατόπιν ερευνών από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χίου, εντοπίστηκαν ένας 34χρονος και ένας 33χρονος κάτοικοι Χίου οι οποίοι συνελήφθησαν, διότι υπεδείχθησαν από τους μετανάστες ως τα άτομα που εξέδωσαν τα εισιτήρια για λογαριασμό τους.
Τουλάχιστον στη μια περίπτωση, πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για αλληλέγγυα πράξη που καμιά σχέση δεν έχει με προσπάθεια για οικονομικό όφελος.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Χίου, όπου μεταξύ άλλων εξετάζεται και αν πρόκειται για ένα μεμονωμένο συμβάν.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για πρόσφυγες- μετανάστες που έχουν φθάσει στο νησί μετά την 21η ΜΑρτίου, οπότε είναι και διαφορετικό το νομικό πλαίσιο.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣύγκρουση με τραυματισμό μεταξύ ομάδας (τελικά) Ιρανών στη ΒΙΑΛ
Επόμενο άρθροΣυμπλοκές και 5 τραυματίες το βράδυ στο Κέντρο Κράτησης προσφύγων στη ΒΙΑΛ