Αρχική Νέα Τοπικά Εφαγαν ξύλο από τα ΜΑΤ πολίτες στα Ταμπάκικα

Εφαγαν ξύλο από τα ΜΑΤ πολίτες στα Ταμπάκικα

22


Την επίθεση των ΜΑΤ δέχτηκαν κάτοικοι της περιοχής Ταμπάκικα
 στη Χίο, όταν διαμαρτυρήθηκαν έντονα και εμπόδισαν την κλούβα της Αστυνομίας να μεταφέρει μετανάστες που είναι για επαναπροώθηση σε παλιό βυρσοδεψείο της περιοχής.

Αντί όμως άλλης απάντησης οι κάτοικοι (μεταξύ αυτών γυναίκες και ηλικιωμένοι που εξέφραζαν τους φόβους τους για τη φύλαξη μεταναστών έτοιμους για απέλαση δίπλα στα σπίτια τους) δέχτηκαν την επίθεση των ΜΑΤ ώστε να διαλυθούν και  να περάσουν στο εσωτερικό χώρο του βυρσοδεψείου.

Το συμβάν καταδίκασε ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς που απέδωσε το περιστατικό στην γενικότερη έλλειψη συντονισμού από την πλευρά της κυβέρνησης σε όσα συμβαίνουν στη Χίο τις τελευταίες ημέρες όπου πρόσφυγες έχουν «καταλάβει» την προβλήτα του κεντρικού λιμανιού, ενώ σε δηλώσεις του σε τοπικά μέσα κατήγγειλε ότι «δεν είναι δυνατόν η τοπική κοινωνία να είναι έρμαιο μιας ασχεδίαστης και αδιευκρίνιστης κατάστασης».

Να σημειώσουμε ότι ο χώρος του συγκεκριμένου βυρσοδεψείου είχε χρησιμοποιηθεί, μετά από παραχώρηση του ιδιοκτήτη στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου και Δήμο, μέχρι τον περασμένο Φεβρουάριο στην Αστυνομία για να συγκροτηθεί εκεί το πρώτο Κέντρο Καταγραφής προσφύγων και μεταναστών, πριν τη λειτουργία του HOT SPOT στη ΒΙΑΛ.

Οι 66 μετανάστες πρόκειται το πρωί της Δευτέρας να μεταφερθούν συνοδεία αστυνομικών της FRONTEX στην Τουρκία με πλοίο καταμαράν τουρκικών συμφερόντων που μειοδότησε σε σχετικό διαγωνισμό.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟι τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό, ανακίνωση ΝΕ Χίου του ΚΚΕ
Επόμενο άρθροΣε ετοιμότητα καλούνται οι γιατροί από Ιατρικό Σύλλογο Χίου για τους πρόσφυγες του λιμανιού! αναδημοσίευση από ιατρική σελίδα