Αρχική Νέα Τοπικά Δήλωση Ν. Μηταράκη για κοινή σύσκεψη για το προσφυγικό

Δήλωση Ν. Μηταράκη για κοινή σύσκεψη για το προσφυγικό

6

  


Ο Βουλευτής Χίου, Νότης Μηταράκης, μετά τη σύσκεψη των τοπικών αρχών σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:


 


 “Ήταν πολύ σημαντική η χθεσινή πρωτοβουλία της κας. Καλογήρου, να συγκαλέσει μια σύσκεψη των τοπικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας για να συζητήσουμε τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, στο προσφυγικό πρόβλημα εδώ στη Χίο.


Είναι εμφανής η παντελής απουσία κεντρικού κυβερνητικού σχεδίου. Προσπαθεί μόνη της η Τοπική Αυτοδιοίκηση να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της κρίσης.
Τρείς είναι οι βασικές προτεραιότητες για τις οποίες πρέπει να μεριμνήσει άμεσα η κυβέρνηση:
Πρώτη και βασικότερη η προστασία των πολιτών της Χίου.
Δεύτερη, να βρεθεί ένα οριστικό σχέδιο για τις επαναπροωθήσεις των μεταναστών, που να μην περιλαμβάνει τα Ταμπάκικα, αλλά έναν άλλον ασφαλή χώρο, εκτός αστικού ιστού.
Τρίτη προτεραιότητα η υγειονομική περίθαλψη των μεταναστών.
Αυτή πρέπει να γίνεται στη ΒΙΑΛ με δομές που θα πρέπει να δημιουργηθούν εκεί ώστε να μη πέφτει όλο το βάρος στο νοσοκομείο της πόλης.


Η κυβέρνηση οφείλει να κινηθεί άμεσα για να λήξει το πρόβλημα στο λιμάνι της Χίου και να προστατευθεί αποτελεσματικά ο τοπικός πληθυσμός.”

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟι τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό, ανακίνωση ΝΕ Χίου του ΚΚΕ
Επόμενο άρθροΣε ετοιμότητα καλούνται οι γιατροί από Ιατρικό Σύλλογο Χίου για τους πρόσφυγες του λιμανιού! αναδημοσίευση από ιατρική σελίδα