Αρχική Μαστίχα Κινητοποίηση μαστιχοπαραγωγών με αίτημα διατήρηση της αναγκαστικότητας του συνεταιρισμού

Κινητοποίηση μαστιχοπαραγωγών με αίτημα διατήρηση της αναγκαστικότητας του συνεταιρισμού

21


 Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προχωρούν την Πέμπτη, 21 Απριλίου, οι μαστιχοπαραγωγοί διαμαρτυρόμενοι από το ενδεχόμενο κατάργησης της αναγκαστικότητας του συνεταιρισμού τους. 
Με χθεσινοβραδινή απόφαση του έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου αποφασίστηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στις 10.30 το πρωί έξω από τα γραφεία της Ενωσης.


Στο κάλεσμά του, μέσω της προσωπικής του σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος της ΕΜΧ Γιώργος Τούμπος αναφέρει: 
“Την Πέμπτη στις 10:30πμ, όλοι μαζί οι Μαστιχοπαραγωγοί, ενωμένοι συγκεντρωνόμαστε, έξω απ την ΕΜΧ, και διαμαρτυρόμαστε ενάντια στην κατάργηση της Αναγκαστικότητας της ΕΜΧ. 
Μαστιχοπαραγωγέ, δεν πρέπει να τους αφήσουμε, να καταστρέψουν, ότι έφτιαξαν οι παππούδες μας!».

Την πρόθεσή του να μην ψηφίσει το σχετικό άρθρο του Νόμου που δίνει το δικαίωμα στον εκάστοτε υπουργό να αποφασίζει για τη συνέχιση ή μη της αναγκαστικότητας του Συνεταιρισμού έκανε γνωστή ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Αντρέας Μιχαηλίδης.
Σχετική τροπολογία κατέθεσε εξάλλου ο βουλευτής της ΝΔ Νότης Μηταράκης σε μια προσπάθεια έστω και λίγο πριν τη συζήτηση στη Βουλή, αλλάξει το επίμαχο άρθρο που αφορά τους 4 εναπομείναντες αναγκαστικούς συνεταιρισμούς της χώρας (δύο εκ των οποίων σε νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και συγκεκριμένα σε Χίο και Σάμο).