Αρχική Νέα Τοπικά Συμμετοχή δασκάλων στην 3ώρη στάση εργασίας για την ΕΜΧ

Συμμετοχή δασκάλων στην 3ώρη στάση εργασίας για την ΕΜΧ

13

 Απαιτούμε να παρθούν πίσω οι διατάξεις του υπουργείου που ανατρέπουν τις ζωές και τσακίζουν τα δικαιώματα χιλιάδων αναπληρωτών συναδέλφων μας, απειλούν με κλείσιμο Νηπιαγωγεία!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ, ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ!
Το Σωματείο, μετά από χθεσινή σύσκεψη (20/4/2016), καλεί τους συναδέλφους όλων των εργασιακών σχέσεων να πάρουν μέρος στην 3ωρη στάση εργασίας της ΔΟΕ, αύριο Πέμπτη (21/4), που εξειδικεύεται στη Χίο με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:00 κάτω από τα γραφεία του Συλλόγου (είσοδος Απλωταριάς).

Συγκεκριμένα η στάση εργασίας:

Για την πρωινή ζώνη ξεκινά από τις 11:30 έως τη λήξη του διδακτικού ωραρίου
Για την απογευματινή ζώνη (ολοήμερο) από τις 12:00 έως λήξη του διδακτικού ωραρίου.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Το τελευταίο διάστημα, οι αναπληρωτές, οι ωρομίσθιοι, οι ελαστικά εργαζόμενοι στην εκπαίδευση δίνουμε μάχη επιβίωσης, σε όλη την Ελλάδα. Οι αγώνες είναι μαζικοί και ελπιδοφόροι. Τα μέτρα που ετοιμάζονται να πάρουν, έρχονται για να εξασφαλιστούν χρήματα, που θα πάνε στις τσέπες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Αυτούς υπηρετεί η κυβέρνηση, η ΕΕ και η πολιτική τους.
Με βάση τους αγώνες που δώσαμε και τις τελευταίες συσκέψεις στο νησί τονίζουμε τα εξής:
Κάθε συνάδελφος πρέπει να δώσει αγώνα μέσα στο σχολείο του, να αντιταχθεί, αν χρειαστεί, το επιχείρημα που λέει: «τι θα γίνουν τα παιδιά αν απεργήσεις ή αν κάνεις στάση εργασίας, ποιος άλλος θα τα φορτωθεί». Έτσι ασκείται πίεση, και σε προσωπικό επίπεδο, πατώντας στο φιλότιμό μας, για την απεργοσπασία, την αδράνεια, για να καλλιεργείται ο φόβος. Πρέπει κυριολεκτικά να μην υπάρχει κανείς στο μάθημα, όλοι συσπειρωμένοι στο Σωματείο, και είναι ευθύνη του Διευθυντή να φροντίσει ώστε τα παιδιά να μην βρίσκονται στο Σχολείο. Δεν είναι ευθύνη του κάθε συναδέλφου, που παλεύει για το μέλλον του, για τα ίδια τα παιδιά μας.
Όσα ζούμε είναι κομμάτι της συνολικότερης επίθεσης κυβέρνησης – κεφαλαίου, που αφορά μόνιμους, αναπληρωτές, εργαζόμενους σε εργασιακούς κλάδους εκτός εκπαίδευσης, το λαό μας στην πλειοψηφία του, τους συμμάχους μας! 
Ο καταιγισμός φόρων που έρχεται να προστεθεί στους ήδη υπάρχοντες (ΕΝΦΙΑ, φόρος αλληλεγγύης κλπ) αφορά μονάχα τους αναπληρωτές ή μονάχα τους μόνιμους; 
Το έκτρωμα του ασφαλιστικού που τσακίζει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ΟΛΩΝ σήμερα, αλλά και κάνει μακρινό όνειρο την αξιοπρεπή σύνταξη αφορά τους αναπληρωτές μόνο ή τους μόνιμους μόνο;
Το παιχνίδι της διάσπασης που παίζει πάντοτε η κυβέρνηση πατώντας σε υπαρκτές διαφορές μεταξύ των εργαζομένων, πρέπει να ακυρωθεί στην πράξη από το κίνημα, ανεξάρτητα από το αν γίνεται κατανοητό ή όχι μαζικά σε αυτή τη φάση. Ειδικά οι πιο πρωτοπόροι συνάδελφοι, οποιασδήποτε εργασιακής σχέσης, πρέπει να αναδεικνύουν σταθερά και με επιμονή την πραγματικότητα της αντιλαϊκής επίθεσης που δεν εξαιρεί κανέναν!
Η μορφή του αγώνα και η διάρκειά του δεν εξασφαλίζει από μόνη της τη νίκη. Η απεργία, είναι ανεβασμένη μορφή πάλης. Ο αγώνας μας πρέπει να έχει διάρκεια, επιμονή και υπομονή. Τα βήματά μας πρέπει να γίνονται ώστε κάθε φορά να γινόμαστε πιο δυνατοί, απέναντι σε ένα ισχυρό αντίπαλο. Απέναντί μας δεν είναι απλά μια κυβέρνηση ή ένας υπουργός, είναι ένα ολόκληρο σύστημα που το ένα κόμμα συνεχίζει από εκεί που τα άφησαν οι προηγούμενοι. Το σύστημα αυτό, ο καπιταλισμός, βρίσκεται σε κρίση και δεν έχει άλλο δρόμο από το να φτωχαίνει τους πολλούς για να κάνει πλουσιότερους τους λίγους. Τους τραπεζίτες, τους βιομήχανους, τους μεγαλέμπορους. Αυτό δεν αλλάζει με μια «τουφεκιά» αλλά με το σταθερό ανυποχώρητο αγώνα που συνδυάζει σε κάθε φάση τη μαζικότητα στη συμμετοχή, με τον σωστό προσανατολισμό του αγώνα, τη συμμαχία των εργαζομένων, απέναντι στην ΕΕ και όσους υπηρετούν την πολιτική όλων αυτών.
Η απεργία στις 4/4 έδειξε ότι ο λαός μας έχει μεγάλες αναξιοποίητες δυνάμεις! Αυτή είναι μεγάλη παρακαταθήκη στον αγώνα. Έχει παίξει ρόλο στο να καθυστερήσει τα αντιλαϊκά σχέδια για κάποιους έστω μήνες, δείχνει το δρόμο που πρέπει να συνεχίσουμε να βαδίζουμε ακόμα πιο δυναμικά, ώστε να φτάσουμε ακόμα ψηλότερα και σε μορφές αγώνα και σε διάρκεια. 
Ο δικαστικός αγώνας δεν πρέπει να αφήνει καμία αυταπάτη για ουσιαστικές ή έστω και μικρές νίκες. Η δικαιοσύνη είναι αυτή που κηρύσσει παράνομες και καταχρηστικές σχεδόν το σύνολο των απεργιών, αυτή που σε τελευταία ανάλυση επικυρώνει τους αντιλαϊκούς – αντιεκπαιδευτικούς νόμους. Δεν είναι «ανεξάρτητη», αλλά κομμάτι του κρατικού μηχανισμού.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΥΡΙΟ! ΑΝΑΡΤΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ!
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ! – Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ, ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ!
Όλοι στη 48ωρη Απεργία όταν η κυβέρνηση φέρει για ψήφιση στη Βουλή το νόμο λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό και το υπόλοιπο αντιλαϊκό πακέτο μέτρων.