Αρχική Νέα Τοπικά Φωτιά στο Soli cafe- προανάκριση από την ΠΥ Χίου

Φωτιά στο Soli cafe- προανάκριση από την ΠΥ Χίου

26

Φωτιά σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου λίγο μετά τις 7.00 μ.μ., στο Soli Café, το στέκι των αλληλέγγυων για τους πρόσφυγες, απέναντι από το Εργατικό Κέντρο Χίου.

Η φωτιά ξεκίνησε από το υπόγειο του κτιρίου, όπου υπήρχαν είδη ρουχισμού.

Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, καθώς και η Αστυνομία, ενώ ο δρόμος παρέμεινε για λίγη ώρα κλειστός.

Μέσα σε λίγη ώρα οι άντρες της Πυροσβεστικής έσβησαν τη φωτιά. Σε βοήθεια για την κατάσβεση πρόστρεξε και ένας τουλάχιστον πρόσφυγας.
Το σημαντικό είναι ότι λίγες ώρες νωρίτερα οι αλλήλεγγυοι είχαν απομακρύνει φιάλες υγραερίου που χρησιμοποιούσαν για την παρασκευή φαγητού, παραδίδοντας το κτήριο στην ιδιοκτήτρια που εθελοντικά ως τώρα το πρόσφερε. 

Στο μεταξύ, το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής ερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς, τα οποία μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα.

Οπως επίσης δηλώσεις ελήφθησαν και από τους περίοικους, ενώ ερευνώνται οι καταγραφές από εξωτερική κάμερα ακτινολογικού κέντρου, που δεν είναι όμως γνωστό αν κατέγραφε τη συγκεκριμένη ώρα. 
Να υπενθυμίσουμε ότι το Soli Café προσέφερε ροφήματα και φαγητό σε πρόσφυγες και μετανάστες του νησιού, ενώ πριν λίγες ημέρες μετά από καταγγελία περίοικου για τις συνθήκες υγιεινής, δέχτηκε έλεγχο από συνεργεία του Τμήματος Υγιεινής και της Πολεοδομίας, συνοδευόμενα από Αστυνομία.