Αρχική Νέα Τοπικά Κινητοποίηση στο Χαλκειός, κλειστός ο δρόμος για ΒΙΑΛ

Κινητοποίηση στο Χαλκειός, κλειστός ο δρόμος για ΒΙΑΛ

11


Σε κλείσιμο του δρόμου που οδηγεί προς το HOTSPOT της ΒΙΑΛ, προχώρησαν από το μεσημέρι κάτοικοι του Χαλκειούς διαμαρτυρόμενοι για τη σχεδιαζόμενη μεταφορά κοντέϊνερ στο Κέντρο Κράτησης.

Με τρακτέρ και άλλα γεωργικά μηχανήματα έκλεισαν το δρόμο στο ύψος της διασταύρωσης του επαρχιακού δρόμου που οδηγεί από το Χαλκειός στη Γεωργική Σχολή.

Παρά τις εξηγήσεις από τον ίδιο το διοικητή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου, Αντρέα Δαμίρη, πως τα 10 κοντέΊνερ προορίζονται για τη στέγαση των υπηρεσιών ασύλου, δείχνοντας στο χάρτη ότι θα τοποθετηθούν εντός του περίφραχτου χώρου και όχι σε νέα έκταση, οι 50 περίπου κάτοικοι παρέμειναν στις θέσεις τους.

Μάλιστα δηλώνουν αποφασισμένοι ότι δεν θα φύγουν και καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, αφού θεωρούν ότι τελικός σκοπός είναι να αυξηθεί η χωρητικότητα του Κέντρου Κράτησης. Προτείνουν δε τα κοντέϊνερ, που παραμένουν στο λιμάνι της Χίου, να πάνε σε άλλο μέρος και εκεί να λειτουργήσει η υπηρεσία ασύλου που κατά την αστυνομία αυτό είναι αδύνατον..

Η διαμαρτυρία όμως πήρε και άλλη διάσταση που αφορά συνολικά την παρουσία του Κέντρου Κράτησης και των προσφύγων στην περιοχή. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται ότι έχουν καταστραφεί καλλιέργειες με οπωροκηπευτικά, σιτηρά, ενώ έχουν βρει ανοιχτές αποθήκες που έχουν στα κτήματά τους, μέχρι να λείπουν κότες από τα κοτέτσια τους!

Παράλληλα καταγγέλλουν ότι άντρες πρόσφυγες έχουν χτυπήσει πόρτες σπιτιών, χωρίς να έχουν να πουν κάτι περισσότερο, πέρα από το ότι φοβούνται.  

Πολλοί πάντως από τους κατοίκους διαχωρίζουν τη θέση τους από άτομα με ακραίες θέσεις, κατανοώντας ότι δεν φταίνε οι πρόσφυγες για τη συγκεκριμένη κατάσταση και πως πρέπει να δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

ΠΗΓΗ: era-aegean.gr