Αρχική Νέα Τοπικά Ακαρπες οι συζητήσεις για το ρουκετοπόλεμο- κάλεσμα ρουκετατζήδων

Ακαρπες οι συζητήσεις για το ρουκετοπόλεμο- κάλεσμα ρουκετατζήδων

17


 Μια μέρα πριν το Μεγάλο Σάββατο και αδιέξοδο έχει υπάρξει στο θέμα της διεξαγωγής του ρουκετοπόλεμου στο Βροντάδο της Χίου.

Παρά τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Χίου Μανώλη Βουρνού, ιδιοκτήτες σπιτιών κοντά στις εκκλησίες του Αγίου Μάρκου και της Παναγιάς Ερειθιανής δεν συμφωνούν να τοποθετηθούν προστατευτικα πλέγματα στα πίτια οτυς, συμφωνπντας με αυτόν τον τρόπο στο να διεξαχθεί το υπεραιωνοβιο έθιμο του ρουκετοπόλεμου.

Από την πλευρά τους ρουκετατζήδες καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας το μεγάλο Σάββατο στις 4.00 μ.μ. έξω από την εκκλησία του Αγίου Μάρκου ντόπιους για επισκέπτες, για το ότι σταματά το έθιμο.

Συγκεκριμένα αναφέρεται στο ηλεκτρονικό μήνυμα προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης:

«Αύριο Μεγάλο Σάββατο και ώρα 16:00 καλούμε όλους τους Χιώτες, και τους επισκέπτες του νησιού, έξω από την εκκλησία του Αγίου Μάρκου στον Βροντάδο, να διαμαρτυρηθούμε και να καταδείξουμε τους υπευθύνους για την κατάργηση του μεγαλύτερου και παλαιότερου εθίμου της Χίου.

Να μη λείψει κανείς».

 

Υψηλή πληρότητα ξενοδοχείων

Εν τω μεταξύ το 100% αγγίζει  η πληρότητα των ξενοδοχειακών μονάδων μέσα στην πόλη της Χίου και πολύ υψηλή σε Βροντάδο, Κάμπο και Καρφά.
ειδικά από Τουρκία αναμένονται Μ. Παρασκευή και Μ. Σάββατο περί τους 2.000 επισκέπτες που κύριο  στοιχείο της επίσκεψής τους, αποτελεί η παρακολούθηση του ρουκετοπόλεμου.