Αρχική Νέα Τοπικά Ζητούν τιμωρία των υπεύθυνων της βίας προς πρόσφυγες-αλληλέγγυους

Ζητούν τιμωρία των υπεύθυνων της βίας προς πρόσφυγες-αλληλέγγυους

14

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: efsyn.gr
 

Την άμεση επέμβαση των αστυνομικών και δικαστικών αρχών, ώστε να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι των πρόσφατων επιθέσεων ενάντια σε πρόσφυγες και αλληλέγγυους και να τεθούν ενώπιον των ευθυνών τους, ζητούν με ανακοινώσεις τους οι δημοτικοί συνδυασμοί  Χιακή Συμπολιτεία και ΛΑΣ της ελάσσονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Χίου.

Χιακή Συμπολιτεία: Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι

«Η παραμικρή ανοχή σ’ αυτές τις προκλήσεις υπονομεύει την ίδια τη δημοκρατία, στιγματίζει την τοπική κοινωνία σε ολόκληρο τον κόσμο», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Χιακή Συμπολιτεία.

Επισημαίνοντας τις ευθύνες κυβέρνησης και τοπικών αρχών, ζητά «από το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, κόμματα, φορείς και κοινωνικές οργανώσεις, και κυρίως από το δημοτικό συμβούλιο Χίου, την απερίφραστη καταδίκη και καταγγελία των τραμπουκισμών φασιστικής έμπνευσης και σφραγίδας. Απαιτούμε από τις αρμόδιες διωκτικές και δικαστικές αρχές τη σύλληψη και την τιμωρία των υπεύθυνων αυτών των εγκληματικών ενεργειών», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Σε ανάλογο κλίμα και σχετική ανακοίνωση της ΛΑΣ, που μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:

«Οι απειλές φασιστών σε στελέχη της ΤΕ Χίου του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης, αλλά και σε κάθε δημοκράτη εργαζόμενο, δείχνουν την κλιμάκωση από μέρους τους, προκειμένου να εκφοβίσουν το λαϊκό κίνημα. Αυτός ήταν ιστορικά και παραμένει ο ρόλος τους. Μαντρόσκυλα του συστήματος!

»Η συνεχιζόμενη ολιγωρία των διωκτικών αρχών γεννά απορίες και εκθέτει ακόμα περισσότερο την κυβέρνηση, η οποία σιωπά, αν δεν καλύπτει τη βρώμικη δουλειά  των ακροδεξιών.

»Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα οι φασιστικές  προκλήσεις. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους κυβέρνηση και διωκτικές αρχές».

Καταδίκη και από ΤΕ Χίου ΛΑΕ

«Ο βασικός υπεύθυνος είναι η απαράδεκτα απούσα κυβέρνηση. Σοβαρό πρόβλημα και η ανοχή της εκτελεστικής εξουσίας που τους οδηγεί σε σταδιακή κλιμάκωση των επιθέσεων», τονίζει και αφού προχωρά σε πλήρη καταγραφή των περιστατικών βίας, καθώς και των απειλών ακόμα και ενάντια σε δημοσιογράφους, σημειώνει τα εξής:

«Δεν είναι φυσικά καθόλου άγνωστοι όσοι κατάφεραν με ανοχή της εξουσίας να στιγματίσουν το νησί σε όλο τον κόσμο. Υπάρχουν ευθύνες του Λιμενικού και της Αστυνομίας, αλλά και της πολιτικής τους ηγεσίας στην κυβέρνηση, αφού οι χειροδικίες, οι εξυβρίσεις και οι τραμπουκισμοί έγιναν μπροστά στα μάτια τους, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει πραγματοποιηθεί ουδεμία σύλληψη. 

»Απορία προκαλεί το ότι δεν έχει παρέμβει μέχρι τώρα η εισαγγελία Χίου, καθώς ενώ το διαδίκτυο είναι γεμάτο με βίντεο και φωτογραφίες δραστών δεν έχει ασκηθεί καμία δίωξη μέχρι σήμερα».