Αρχική Νέα Τοπικά Χωρίς ρουκετοπόλεμο φέτος η Ανάσταση στη Χίο…

Χωρίς ρουκετοπόλεμο φέτος η Ανάσταση στη Χίο…

33

Περισσότερα από 400 άτομα διαμαρτυρήθηκαν νωρίς το απόγευμα στο Βροντάδο, για το γεγονός ότι φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί το έθιμο του Ρουκετοπόλεμου.

Με μαύρες σημαίες, συγκεντρώθηκαν καταρχήν στον Άγιο Μάρκο και στη συνέχεια στην Παναγιά Ερειθιανή.


Ευθύνες επέρριψαν στη Δημοτική Αρχή, ζητώντας μάλιστα την παραίτηση του Δημάρχου Μανώλη Βουρνού, θεωρώντας την ως υπαίτια για το άκαρπο τέλος των συζητήσεων με τους θιγόμενους κατοίκους που αρνήθηκαν μέχρι τέλος να τοποθετηθούν προστατευτικά πλέγματα.
Από την πλευρά τους οι κάτοικοι, πέρα από τη μείωση των ρουκετών, ζητούσαν αποκατάσταση των ζημιών που μέχρι σήμερα –όπως μας τόνισαν- ο Δήμος δεν κάνει παρά τη λανθασμένη αντιμετώπιση που έχει ο κόσμος πως καλύπτονται οι ζημιές.

Πάντως το έθιμο δεν θα σβήσει, τόνισαν οι ρουκετατζήδες. Ρίψεις με την μορφή που τη γνωρίζαμε έτσι τα προηγούμενα χρόνια δεν θα γίνουν, όμως ρουκέτες έστω και μεμονωμένες θα πετάξουν στον ουρανό του Βροντάδου.
Νωρίτερα πορεία με μηχανάκια πραγματοποίησαν στο κέντρο της πόλης της Χίου και στην προκυμαία, ενώ έριξαν και δυο κροτίδες έξω από το Δημαρχείο.

Το γεγονός θεωρείται σοβαρό πλήγμα στη φερεγγυότητα προς τους τουρίστες που έχουν κατακλύσει το νησί για να ζήσουν το ρουκετοπόλεμο, που αναμένεται να μεταφέρουν τα παράπονά τους τόσο στους ξενοδόχους όσο και στο Δήμο.