Αρχική Νέα Τοπικά Ανάσταση στην Παναγιά Οινουσσών- Μήνυμα στους ακρίτες λιμενικούς από τον υπουργό Ναυτιλίας-...

Ανάσταση στην Παναγιά Οινουσσών- Μήνυμα στους ακρίτες λιμενικούς από τον υπουργό Ναυτιλίας- Διάψευση για επεισόδιο

36

 Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης το πρώτο «Χριστός Ανέστη» ειπώθηκε νωρίς το απόγευμα του μεγάλου Σαββάτου στο στρατιωτικό φυλάκιο στην Παναγιά των Οινουσσών από το Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκο.

Στην ιδιαίτερα επίκαιρη λόγω των τουρκικών προκλήσεων νησίδα Παναγιά του νομού Χίου, ο Μητροπολίτης μετά τον πατριωτικό λόγο στη Σύναξη των Επιταφίων το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, στην πλατεία Βουνακίου της Χίου, επισκέφθηκε με την αρωγή του Λιμενικού Σώματος τη νησίδα συνοδευόμενος τόσο από τον Στρατιωτικό Διοικητή της 96 ΑΔΤΕ όσο και τον Κεντρικό Λιμενάρχη Χίου, αλλά και τον αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χίου.
Παράλληλα από τις Οινούσες επισκέφθηκαν το νησί ο Δήμαρχος Στέφανος Βογιατζής, ο επικεφαλής του έτερου συνδυασμού Γιώργος Δανιήλ καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Σταύρος Χατζησταύρου, Λάμπρος Σκούφης, Γιάννης Λυγνός, Χρήστος Μούντουλας, αλλά και πολίτες όπως ο Γιώργος Χαλκιάς και η Μαρία Ντινιακουδάκη (που ανέβασε και σχετικό βίντεο στο διαδίκτυο).
Όπως αναφέρει στην προσωπική του σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Δανιήλ, πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Οινουσσών:  «Ευχηθήκαμε στα παιδιά του Φυλακίου της Παναγιάς Καλό Πάσχα και σύντομα να βρίσκονται στα σπίτια τους. Ευχαριστούμε την Μαρία Ντινιακουδάκη, που με τα “δικά της μάτια” διέσωσε μια μοναδική και ανεπανάληπτη ιστορική στιγμή!».

Διάψευση για προκλητική συμπεριφορά Τούρκων
Σε δελτίο τύπου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής διαψεύδονται οι πληροφορίες ότι υπήρξαν ακόμα και απειλές από σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής: 
«Αναφορικά με δημοσιεύματα ενημερωτικών ιστοσελίδων, σύμφωνα με τα οποία σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής προσπάθησε να εμποδίσει τη τέλεση της Θείας Λειτουργίας στη νήσο Παναγιά Οινουσσών, με απειλές από μεγάφωνα και προσεγγίζοντας τη νήσο, από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ανακοινώνεται ότι ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Επικοινωνία και ευχές του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προς τους Κυβερνήτες και τα πληρώματα που επιχειρούν στην περιοχή των Οινουσσών Χίου.
Εξάλλου το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου «ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κυβερνήτη του Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ΠΑΘ090 Πλωτάρχη κ. Σπυρίδωνα Κρουστάλη και με τον κυβερνήτη του Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ΠΑΘ080 Υποπλοίαρχο Αργύριο Φραγκούλη, κυβερνήτες των δύο (02) σκαφών που επιχειρούν στην περιοχή των Οινουσσών Χίου.
Ο Υπουργός εξέφρασε στους δύο κυβερνήτες και στα πληρώματα τα συγχαρητήρια του και την εκτίμηση της κυβέρνησης για το υψηλό φρόνιμα τον επαγγελματισμό, την ψυχραιμία και την αποτελεσματικότητα με την οποία ανταποκρίνονται στην υψηλή αποστολή τους.
Ο Υπουργός απευθυνόμενος στους δύο (02) κυβερνήτες, τους είπε ότι «αυτήν την ώρα που όλος ο ελληνικός λαός εμπνέεται από το μήνυμα της ανάστασης, εσείς μας εμπνέεται με την αφοσίωση σας στην αποτελεσματική υπεράσπιση των θαλασσίων συνόρων στην περιοχή των Οινουσσών. Σας ευχαριστούμε εκ μέρους όλου του Ελληνικού λαού».
Τέλος ο Υπουργός ευχήθηκε στους κυβερνήτες, σε όλα τα μέλη των πληρωμάτων και στις οικογένειες τους Καλή Ανάσταση. 
Επισημαίνεται τέλος ότι όλες αυτές τις μέρες το Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και ο ίδιος ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τους Κυβερνήτες και τα πληρώματα των σκαφών που επιχειρούν στο Αιγαίο και ιδιαίτερα αυτών που επιχειρούν στην περιοχή των Οινουσσών Χίου».