Αρχική Νέα Τοπικά 18 φωτιές από βεγγαλικά έσβησαν πυροσβεστική και εθελοντές

18 φωτιές από βεγγαλικά έσβησαν πυροσβεστική και εθελοντές

33

 Σε 18 κατασβέσεις πυρκαγιών υπαίθρου (ξηρά χόρτα, θάμνοι, καλαμιές κλπ) επενέβη από τις 19.45 του Μεγάλου Σαββάτου μέχρι και μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα του Πάσχα, 1η Μαΐου η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου. Πιθανή αιτία των πυρκαγιών η ρίψη βεγγαλικών σε συνδυασμό με τον βόρειο άνεμο των 4 μποφόρ που επικρατούσε κατά το χρονικό διάστημα που αναφέρθηκε.

Συγκεκριμένα χρειάστηκε να σβήσει εστίες φωτιάς στις παρακάτω περιοχές:
Μαρίνα Καστέλλου, Πετροκάραβο Βροντάδου, Αγιος Θεοδόσιος Σπηλάδια, Ευρετή,  Βροντάδο, Κοφινάς, Αίπος, Αγιος Γιάννη ςπεριοχής Γκιάλα, Παναγία Ελεούσα Ζυφιά, Καρυές, Αγιος Κήρυκος, στην οδό Γλύπτη, στην Γ´πάροδο Βερίτη (κάδος απορριμμάτων). 
Στις κατασβέσεις επενέβησαν 5 οχήματα με 20 άντρες και οι εθελοντές της ομάδας Ο της ΛΕΦΕΔ και της Α (Αγ.Γεωργίου Συκούση).
Παράλληλα σε ετοιμότητα βρισκόταν επιπλέον  4 οχήματα της Π.Υ. με 15 άντρες σε διάφορα σημεία του νησιού καθώς και το σύνολο των εθελοντικών ομάδων με τα οχήματα τους,  τους οποίους ευχαριστεί η Πυροσβεστική.
Ο Δήμος Χίου διέθεσε μία υδροφόρα για παροχή νερού, η Τροχαία Χίου διευκόλυνε την κυκλοφορία των οχημάτων για την άμεση επέμβαση, ενώ σε ετοιμότητα υπήρχε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Φωτιές τη Μ.Παρασκευή
Εξάλλου τη Μ. Παρασκευή, 2942016, και από ώρα 21.00 μέχρι 22.30  η Π.Υ. επενέβη στα παρακάτω συμβάντα:

1. Σε κατάσβεση πυρκαγιάς ξηρών χόρτων στην περιοχή Αγίας Αικατερίνης στην πόλη της Χίου με 2 οχήματα και 4 άντρες.
2. Σε κατάσβεση πυρκαγιάς ξηρών χόρτων και θάμνων στην περιοχή Λαγκάδας Συκιάδας (κεραίες) με 2 οχήματα και 4 άντρες.
Οι πυρκαγιές κατεσβέσθησαν άμεσα χωρίς να προκληθούν ζημιές.