Αρχική Νέα Τοπικά Ο.Ε.Β.Ε.: κάλεσμα ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 8 Μαΐου

Ο.Ε.Β.Ε.: κάλεσμα ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 8 Μαΐου

16

 
Συνάδελφοι- Συναδέλφισσες

Έμποροι, Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, Συνταξιούχοι

Με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς της εργατικής τάξης και 130 χρόνια μετά συνεχίζουμε τις αγωνιστικές παραδόσεις, το δρόμο από το Σικάγο, την Θεσσαλονίκη του ΄36 ως την Καισαριανή και μέχρι τις μέρες μας.

Τιμάμε τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους που πάλεψαν σκληρά σε όλο το κόσμο για τις  μεγάλες κατακτήσεις του 20ου αιώνα.

Από το 8ωρο και τη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, την Κυριακάτικη αργία, την κοινωνική ασφάλιση, τη παιδεία, την υγεία, τους αγώνες για τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.

Συνεχίζουμε τον ίδιο δρόμο!

Οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι έχουμε κοινά συμφέροντα – κοινό αντίπαλο.Ο κοινός αγώνας και η συμμαχία είναι το δικό μας όπλο.

Δυναμώνουμε τον κοινό μας αγώνα για όλα όσα μας ανήκουν, για όλα όσα μας πήραν, όλα όσα μας έκλεψαν όλα όσα είναι δικαίωμα μας σήμερα!

Δεν συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, την ανεργία, τα μνημόνια, με ψίχουλα και υποσχέσεις. Πληρώσαμε αρκετά στη κρίση τους, δεν θα πληρώσουμε και την ανάκαμψη τους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει το δρόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων τσακίζοντας μισθούς, λαϊκά εισοδήματα, κοινωνικά δικαιώματα, μετατρέποντας τη ζωή των οικογενειών μας σε καθημερινό εφιάλτη. Χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι που παραδέρνουν σήμερα στα χρέη, με πενιχρά εισοδήματα, θα δεχτούν ακόμα ισχυρότερα χτυπήματα, το επόμενο διάστημα.

Η πολιτική κυβέρνησης – Ε.Ε, με την οποία συμφωνούν και όλα τα κόμματα που υπέγραψαν τα μνημόνιο, είναι κομμένη και ραμμένη στις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, δε σταματά πουθενά προκειμένου να εξασφαλίσει ζεστό χρήμα και διευκολύνσεις για να ανακάμψει η κερδοφορία τους.

Η ίδια πολιτική στέλνει χιλιάδες εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους στην ανέχεια και τη φτώχεια, η ίδια πολιτική γεννά πολέμους, πρόσφυγες, νέους κινδύνους για τους λαούς.

Η φετινή Πρωτομαγιά είναι ένα βήμα στην πάλη μας ενάντια στα μέτρα κυβέρνησης – ΕΕ.

Είμαστε σε ετοιμότητα για γενικό ξεσηκωμό.Καμία αναμονή, κανένας συμβιβασμός, καμία υποταγή.

Οι αυτοαπασχολούμενοι, οι εργαζόμενοι έχουμε ήδη δείξει ότι ο κοινός  αγώνας είναι ο μόνος δρόμος απέναντι σε αυτή τη πολιτική που μας τσακίζει, που φέρνει νέα δεινά στη ζωή μας για τα κέρδη των μονοπωλίων.

Η ανάκτηση των απωλειών μας και η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας δεν χωράει στη καπιταλιστική ανάπτυξη που σχεδιάζουν κυβέρνηση- ΕΕ- μεγάλο κεφάλαιο.

Απαιτούμε:


Ø  Καμία αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά


Ø  Άμεση απόσυρση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος της κυβέρνησης.


Ø  Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων.


Ø  Εδώ και τώρα δωρεάν υγεία-πρόνοια,αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους


Ø  Άμεση κατάργηση των φορολογικών νόμων που τσακίζουν το εισόδημά μας και μας ρίχνουν στα χρέη.

 

           ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΗ

           ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

 

                                                                                                                                      

Με εκτίμηση,

 Για την Ο.Ε.Β.Ε.Χίου

     Ο Πρόεδρος                                             Ο Γεν. Γραμματέας

 

    Παππάς Βασίλειος                                      Κυτριλάκης Δημήτριος