Αρχική Νέα Τοπικά Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών: κάλεσμα σε κινητοποιήσεις για ασφαλιστικό

Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών: κάλεσμα σε κινητοποιήσεις για ασφαλιστικό

23

 ΑΠΑΝΑΤΑΜΕ ΜΕ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑΤΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞΠΡΕΣ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Όλοι στους δρόμους! Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει τον αντιασφαλιστικό νόμο για ψήφιση το Σάββατο και την Κυριακή (7-8/5)!

Μια ακόμη απόδειξη του αυταρχισμού και της επίθεσης στα λαϊκά δικαιώματα! Όλοι στους δρόμους, στις συγκεντρώσεις με το συνεπές κίνημα όπου στέκεται σταθερά απέναντι σε αυτή την πολιτική, τις εκάστοτε κυβερνήσεις που την υπηρετούν, πολιτική της ΕΕ, που ασκείται για λογαριασμό της μεγαλοεργοδοσίας, των μεγάλων συμφερόντων! Γυρίζουμε την πλάτη στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό των ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, που συνομιλούσαν με τις κυβερνήσεις όλο αυτό το διάστημα, σπέρνοντας την αυταπάτη ότι υπάρχει σωτηρία μέσα σε αυτό το σύστημα, με τη λογική «και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος», που δεν αμφισβητούν αυτό το δρόμο.

Η ανάκαμψη των κερδών περνά μέσα από τη δική μας φτώχεια. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Δικός μας μονόδρομος ο αγώνας, σε σύγκρουση με αυτή την πολιτική, με αγώνα διαρκείας ως την ανατροπή της.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Όλο αυτό το διάστημα σταθήκαμε με το Σωματείο απέναντι από την επίθεση στα δικαιώματά μας. Για την αδιοριστία, για το μισθό, τον τρόπο διορισμών των αναπληρωτών, την Ειδική Αγωγή κ.α. Δείξαμε ότι μόνο με τον ταξικό συλλογικό αγώνα, τη συμμετοχή, μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα και πίεση, έστω καθυστερώντας την υλοποίηση κάποιων σχεδίων σε αυτή τη φάση. Πρέπει να συνεχίσουμε! Σήμερα, η κυβέρνηση μιλάει για τη δημιουργία δήθεν «Ενιαίου τύπου δημοτικού σχολείου», κόβοντας ώρες, χωρίς διορισμούς, πετώντας έξω από τα ολοήμερα όσα παιδιά ανήκουν σε οικογένειες που δεν είναι και οι 2 γονείς άνεργοι (!), καταργώντας ειδικότητες! Πρόκειται για μια ενιαία και αδιαίρετη πολιτική που έχει ανάγκη το κεφάλαιο! Η κυβέρνηση μπορεί να αναγκάστηκε σε αναδίπλωση με τους αναπληρωτές, όμως όλα είναι ανοικτά αφού ταυτόχρονα ο Υπουργός δήλωσε ότι είναι υπό συζήτηση ο ΑΣΕΠ ως προϋπόθεση διορισμού, βρίσκονται σε ισχύ σειρά μέτρων (συγχωνεύσεις νηπιαγωγείων, Τμήματα ένταξης, ενισχυτική διδασκαλία, παράλληλη στήριξη κλπ). Οι αγώνες μας πρέπει να συνεχιστούν και να δυναμώσουν, αυτή τη φορά με αφορμή το ασφαλιστικό και το φορολογικό:

       Από σήμερα, ενημερώνουμε τους πάντες για αυτές τις εξελίξεις, που αφορούν εμάς, τις οικογένειές μας, τη ζωή μας (επισυνάπτονται στοιχεία – κανείς να μην παρασυρθεί από τα ψέματα της κυβέρνησης).

       Όλοι το επόμενο τριήμερο στις αγωνιστικές συγκεντρώσεις. Την Κυριακή, 8 Μάη, είναι απεργία για τον εορτασμό της 1ης Μάη (ύστερα από τα κόλπα της κυβέρνησης να μεταφέρει τον εορτασμό – απεργία την Τρίτη 3/5!). Πρόκειται για την Κυριακή που θα ήταν ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα, οπότε αποκτά ακόμη πιο ιδιαίτερο νόημα η περιφρούρηση της απεργίας.

       Οι συνάδελφοι που βρίσκονται εκτός Χίου, καλό θα ήταν να αλλάξουν έγκαιρα τα εισιτήριά τους για άμεση επιστροφή τους στο νησί. Την Κυριακή θα υπάρχει απεργία και της ΠΝΟ οπότε δεν θα υπάρχουν πλοία και με πιθανή κλιμάκωση τις επόμενες μέρες μετά την Κυριακή.

Όσοι συνάδελφοι έχουν πρόβλημα στη μετακίνηση να ενημερώσουν έγκαιρα το Σωματείο ώστε να υπάρξει παρέμβαση στη Διεύθυνση και τους Διευθυντές των Σχολείων – Νηπιαγωγείων. Όλοι στις κινητοποιήσεις όπου κι αν βρεθούμε!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΜΠΑΖΗΣ ΓΙΩΡΓΗΣ                       ΤΣΙΓΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ