Αρχική Νέα Τοπικά Αγωνία για Σύρο Πρόσφυγα στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο- Διευκρινήσεις από τη Διοίκηση...

Αγωνία για Σύρο Πρόσφυγα στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο- Διευκρινήσεις από τη Διοίκηση του Σκυλίτσειου

23

 O Mοχάμεντ Αζεντίν, ένας Σύρος πρόσφυγας 44 χρονών, ζει στιγμές αγωνίας στο νοσοκομείο της Χίου. Το στομάχι του είναι γεμάτο πύον λόγω σηπτικής μόλυνσης, αποτέλεσμα επιπλοκών ύστερα από μια χειρουργική επέμβαση που του έγινε δύο μήνες πριν”, αναφέρει σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο Ισλανδός δημοσιογράφος Μπέντζαμιν Τζούλιαν που επισκέφθηκε στις 9 Μαΐου 2016 τον  44χρονο πρόσφυγα.

Το δημοσίευμά του που συνοδεύεται με βίντεο, όπου ο Μοχάμεντ Αζεντίν δείχνει την πληγή του, μαζί με τα σχόλια ότι  «Σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν την περίπτωσή του, θα έπρεπε να έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο στην ηπειρωτική Ελλάδα από την πρώτη κιόλας βδομάδα που ξεκίνησε η νοσηλεία του, αλλά φαίνεται πως η ανοργανωσιά και η φτώχεια που μαστίζει το ελληνικό σύστημα υγείας εμπόδισαν μια τέτοια μετακίνηση», προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του υπουργείου αλλά και της Περιφερειακής Υπηρεσίας Υγείας.

Η διαβεβαίωση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Χίου από την πρώτη στιγμή, με βάση τη σχετική ενημέρωση από τους θεράποντες γιατρούς της Χειρουργικής Κλινικής «ήταν ότι ο ασθενής αντιμετωπίζεται σωστά. Του παρέχεται δωμάτιο, όπου μένει και η σύζυγός του και πως δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι άλλο. Ενώ η μεταφορά του στην Αθήνα από την ώρα που δεν είναι σταθερή η κατάσταση της υγείας του δεν κρίνεται απαραίτητη.

Μάλιστα αργά το απόγευμα του Σαββάτου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση από πλευράς Διοίκησης του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χίου.

(Και στη συνέχεια το βίντεο και ολόκληρο το δημοσίευμα του Μπέντζαμιν Τζούλιαν.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΙΟΥ


«  Σ Κ Υ Λ Ι Τ Σ Ε Ι Ο  »

         

 

 

                                                                            Χίος,14 Μαΐου 2016

 

Ο Κος Azantin  Mohamed, 44 ετών, πρόσφυγας με προϋπάρχουσα βαριά αναπηρία νοσηλεύεται  στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου  «Σκυλίτσειο», από 23/03/2016 στη Χειρουργική Κλινική, λόγω οξείας χειρουργικής κοιλίας (γενικευμένη πυώδης περιτονίτιδα).

Αντιμετωπίσθηκε χειρουργικά και κατά την διάρκεια της νοσηλείας του έχει εμφανίσει σημαντικές επιπλοκές οι οποίες σχετίζονται με την προϋπάρχουσα αναπηρία του, τον αρνητισμό του σε πολλούς ιατρικούς χειρισμούς και με την βαρύτητα της παρούσας νόσου. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να παρουσιάσει ασταθή γενική κατάσταση με καθημερινό κίνδυνο για τη ζωή του (νοσηλεύθηκε χαρακτηριστικά  σε δύο περιόδους μετεγχειρητικά στην ΜΑΦ του Νοσοκομείου μας).

Υπ’ αυτές τις συνθήκες και δεδομένου ότι δεν υπήρχε απόλυτη ένδειξη διακομιδής (έλλειψη φαρμάκων, ιατρικών μέσων ή/και εξειδικευμένων ιατρών) αποφασίσθηκε η συνέχιση της νοσηλείας του στο Γ.Ν.Χίου «Σκυλίτσειο».

Ο ασθενής σιτίζεται από του στόματος είναι απύρετος και στο χειρουργικό τραύμα έχει γίνει εφαρμογή αντλίας κενού για ταχύτερη επούλωση.

Καθημερινά η αντιμετώπιση γίνεται με την ιατρική γνώση και δεοντολογία και κατά τον ίδιο τρόπο που θα αντιμετωπιζόταν κάθε Έλληνας πολίτης με αντίστοιχα προβλήματα υγείας.

Τα αποτελέσματα αυτών των προσπαθειών είναι κατά την παρούσα φάση νοσηλείας του να σταθεροποιηθεί η κατάσταση του, εξετάζεται δε υπό αυτές τις συνθήκες, η μεταφορά του στο μέλλον σε κέντρο των Αθηνών για περαιτέρω εξειδικευμένη αντιμετώπιση (πλαστική χειρουργική κλπ).

 

                                                                                                                                       Εκ της Διοικήσεως

Ένας 44χρονος πρόσφυγας χαροπαλεύει στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο της Χίου

 Ο ισλανδός δημοσιογράφος Μπέντζαμιν Τζούλιαν επισκέφθηκε στις 9 Μαϊου 2016 έναν 44χρονο πρόσφυγα, που νοσηλεύεται σε άσχημη κατάσταση στο νοσοκομείο της Χίου. Όπως αναφέρει ο Μπ. Τζούλιαν σε ανάρτησή του, που συνοδεύεται από σχετικό βίντεο:

 O Mοχάμεντ Αζεντίν, ένας Σύρος πρόσφυγας 44 χρονών, ζει στιγμές αγωνίας στο νοσοκομείο της Χίου. Το στομάχι του είναι γεμάτο πύον λόγω σηπτικής μόλυνσης, αποτέλεσμα επιπλοκών ύστερα από μια χειρουργική επέμβαση που του έγινε δύο μήνες πριν.

Σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν την περίπτωσή του, θα έπρεπε να έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο στην ηπειρωτική Ελλάδα από την πρώτη κιόλας βδομάδα που ξεκίνησε η νοσηλεία του, αλλά φαίνεται πως η ανοργανωσιά και η φτώχεια που μαστίζει το ελληνικό σύστημα υγείας εμπόδισαν μια τέτοια μετακίνηση

Η γυναίκα του στεκόταν δίπλα στον Μοχάμεντ καθώς ο ίδιος έδειχνε στην κάμερα ένα σωληνάκι που του έβαλαν πρόσφατα για να ανακουφίζονται τα έντερά του, απομακρύνοντας το σηπτικό υγρό από  την κοιλιακή χώρα. Η θεραπεία του είναι ακριβή και το νοσοκομείο της Χίου έχει περιορισμένες δυνατότητες να ανταποκριθεί.

Οι πολιτικοί των βορειοευρωπαϊκών χωρών κοπιάζουν για να εξηγήσουν ότι η οικονομική τιμωρία που επιβάλλουν στο ελληνικό κράτος δεν έχει καμιά σχέση με την προσφυγική κρίση. Αλλά σίγουρα δεν είναι έτσι. Η μιζέρια που βιώνουν χιλιάδες πρόσφυγες στην Ελλάδα πηγάζει κατευθείαν από τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης. Ο Μοχάμεντ Αζεντίν είναι μόνο ένα παράδειγμα.

 Μιλώντας με τους φίλους του Μοχάμεντ για την κατάστασή του, τους ακούς να λένε μια φράση, με αυτή τη χαρακτηριστική μοιρολατρία που συνήθως συναντάς στα στρατόπεδα των προσφύγων: «Ο Μοχάμεντ περιμένει πότε θα πεθάνει».