Αρχική Νέα Τοπικά Με Νέα Ελληνικά ξεκινούν Δευτέρα, 16 Μαίου, οι Πανελλαδικές εξετάσεις

Με Νέα Ελληνικά ξεκινούν Δευτέρα, 16 Μαίου, οι Πανελλαδικές εξετάσεις

19

Ξεκινούν τη Δευτέρα 16/5/16 οι φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, για 103.366 υποψηφίους, που θα διεκδικήσουν μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στη Χίο θα συμμετάσχουν συνολικά 291 υποψήφιοι εκ των οποίων οι 277 μαθητές θα εξεταστούν με το νέο σύστημα, ενώ 14 με το παλιόσύμφωνα με τον προϊστάμενο εκπαιδευτικών θεμάτων της Β’ βάθμιας εκπαίδευσης, Κωνσταντίνο Γιαννούλη,
Η έναρξη των εξετάσεων γίνεται για όλους τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, είτε δίνουν με το παλιό, είτε με το νέο σύστημα, αλλά και οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ (ομάδα Β’) που δίνουν με το παλιό σύστημα.

Με το ίδιο μάθημα, την Τρίτη, 17 Μαΐου, θα ξεκινήσουν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ που δίνουν με το νέο σύστημα και οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ (ομάδα Α’) που δίνουν με το παλιό σύστημα.

Σημειώνεται ότι τα μαθήματα, για τα οποία έχει καθοριστεί εξεταστέα ύλη κοινή για το παλαιό και το νέο σύστημα συνεξετάζονται.
Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων, οι υποψήφιοι κατά την είσοδο τους στην αίθουσα της εξέτασης δεν επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό υγρό ή ταινία, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών ή επικοινωνίας, ή άλλα αντικείμενα, εκτός από αυτά που επιτρέπονται σύμφωνα με τις οδηγίες της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων (Κ.Ε.Ε.) ή της Διεύθυνσης Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων.