Αρχική Πολιτισμός Λογοτεχνικός διαγωνισμός Συνδέσμου “Ο ΦΑΡΟΣ”- ποιες μαθήτριες πήραν βραβεία!

Λογοτεχνικός διαγωνισμός Συνδέσμου “Ο ΦΑΡΟΣ”- ποιες μαθήτριες πήραν βραβεία!

26

 
Tα αποτελέσματα του λογοτεχνικού διαγωνισμού του Μορφωτικού Συνδέσμου Βαρβασίου Χίου-Βιβλιοθήκης «Ο ΦΑΡΟΣ», που πραγματοποιήθηκε στις 18/3/2016, με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου (Τομέας Σχολικών Δραστηριοτήτων Χίου), στις εγκαταστάσεις του Γενικού Λυκείου Καλλιμασιάς, είναι τα εξής:

1ο Βραβείο Αγγελική Ξηνταριανού-Καρατζά 1ο ΓΕ.Λ. Χίου
2ο Βραβείο Ισιδώρα Μακρινού ΓΕ.Λ. Καρδαμύλων
3ο Βραβείο Μπουλαζέρη Ερατώ 2ο ΓΕ.Λ. Χίου

Την Επιτροπή Αξιολόγησης αποτέλεσαν οι φιλόλογοι:
Δρίτσα Αγγελική, Γεωργούλη Ειρήνη, Πελεκούδα Ελένη, Καλαϊτζή Μαριάνθη,
εκπαιδευτικοί  που υπηρετούν κατά το τρέχον σχολικό έτος στο ΓΕ.Λ. Καλλιμασιάς, όπου μετέβησαν μαθητές και μαθήτριες της Β΄ Λυκείου από σχολεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου για να διαγωνισθούν στο ακόλουθο θέμα: 

«Μπροστά μας έχουμε σφαγές, 
έχουμε θανάτους 
πέσαμε σε κακούς καιρούς και μέρες οργισμένες 
τρικυμισμένο μας αρπάει το χωματένιο πέλαγος…»
Τα λόγια αυτά, του ποιητή Βύρωνα Λεοντάρη, θα μπορούσαν να είναι η αρχή του μονολόγου ενός περιπλανώμενου πρόσφυγα της εποχής μας ή ενός Μικρασιάτη, αμέσως μετά τον ξεριζωμό του ή ακόμη μιας Τρωαδίτισσας, μετά την άλωση της Τροίας…
Συνεχίστε, με το δικό σας τρόπο, το μονόλογο αυτό, σε όποια μορφή ποιητικού ή πεζού λόγου θελήσετε, αρκεί να αναδειχθεί ο προβληματισμός, οι σκέψεις και τα συναισθήματά σας για το διαχρονικό ζήτημα της προσφυγιάς”.

  “Mε την ευχή, λοιπόν, αυτού του είδους οι ευκαιρίες να πληθαίνουν για να ωφελούν πολυεπίπεδα το μαθητόκοσμο, συγχαίρουμε θερμά τις μαθήτριες που βραβεύθηκαν, ευχαριστώντας, παράλληλα, για την ουσιαστική συνεργασία, τον πρόεδρο και το Δ.Σ.  του Μορφωτικού Συνδέσμου Βαρβασίου Χίου-Βιβλιοθήκης «Ο ΦΑΡΟΣ», καθώς και την Επιτροπή αξιολόγησης του διαγωνισμού, τη Διευθύντρια και το Σύλλογο των εκπαιδευτικών του ΓΕ.Λ. Καλλιμασιάς, όπου πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός”, καταλήγει το δελτίο τύπου.