Αρχική Νέα Τοπικά “Εφυγε” ο Μοχάμεντ, μια βδομάδα μετά το “καμπανάκι”-δημοσίευμα

“Εφυγε” ο Μοχάμεντ, μια βδομάδα μετά το “καμπανάκι”-δημοσίευμα

24

 
Έφυγε από τη ζωή ο 44χρονος Σύριος πρόσφυγας που νοσηλευόταν από τις 23 Μαρτίου στο Νοσοκομείο της Χίου.
Ο Mοχάμεντ Αζεντίν είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αφού εμφάνιζε οξεία χειρουργική κοιλία (δηλαδή γενικευμένη πυώδης περιτονίτιδα).

 και η κατάσταση της υγείας του ήταν όλο αυτό το διάστημα ασταθής.

Τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα η υγεία του είχε επιδεινωθεί και είχε μεταφερθεί στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, κατέληξε όμως από σηπτικό σοκ το πρωί της Πέμπτης, 19 Μαίου.

 Πριν ακριβώς μια εβδομάδα κτύπησε το “καμπανάκι” του κινδύνου για την υγεία του Ισλανδός δημοσιογράφος με δημοσίευμα του σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, θέτοντας θέμα στον τρόπο νοσηλείας του και στη μη μεταφορά του σε Νοσοκομείο των Αθηνών.

Στην απάντησή του Νοσοκομείου σημειώνονταν οι ιατρικές ενέργειες που είχαν γίνει, ότι δεν συνέτρεχε λόγος διακομιδής σε νοσοκομείο των Αθηνών και συνεχιζόταν η νοσηλεία του στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο. Βεβαίως μετά το δημοσίευμα υπήρξε ενδιαφέρον και σε επίπεδο υπουργείου και ΔΥΠΕ, όμως και πάλι κρατήθηκε στο Νοσοκομείο της Χίου.
Σύμφωνα με το πρώτο δελτίο τύπου: 

«Καθημερινά η αντιμετώπιση γίνεται με την ιατρική γνώση και δεοντολογία και κατά τον ίδιο τρόπο που θα αντιμετωπιζόταν κάθε Έλληνας πολίτης με αντίστοιχα προβλήματα υγείας».
Κοντά του βρισκόταν μέχρι την τελευταία στιγμή η σύζυγος του η οποία είναι έγκυος, ενώ έχουν και άλλο παιδί…