Αρχική Νέα Τοπικά ΝΟΔΕ Χίου για υποβολή παραίτησης Αντ. Δαμίρη

ΝΟΔΕ Χίου για υποβολή παραίτησης Αντ. Δαμίρη

10

 «Κυβερνητική ανευθυνότητα και απραξία εμποδίζει το έργο της Αστυνομίας και ταλαιπωρεί το προσωπικό της» , είναι το σχόλιο του δελτίου τύπου της ΝΟΔΕ Χίου που αναφέρει αναλυτικά:

            

   
               «Η κατάσταση στη Χίο στην Ειδομένη, , στο Ελληνικό και σε άλλους χώρους φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Οι καταστάσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ως Έλληνες πολίτες είναι πρωτοφανείς.


Η έλλειψη σχεδιασμού, πρωτοβουλίας και πλάνου δράσης εκ μέρους της Κυβέρνησης, έχει άμεσες επιπτώσεις και στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας,  η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στην εκπλήρωση του θεσμικού της ρόλου. Τα προβλήματα αυτά δεν προκύπτουν απο  δική της αδυναμία, αλλά ανάγονται εξ ολοκλήρου σε κυβερνητικές αστοχίες και παραλείψεις.


Η κυβερνητική ανευθυνότητα και απραξία ταλαιπωρεί άδικα όλο το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία καλείται να υποκαταστήσει το κυβερνητικό έργο και να επωμιστεί ευθύνες που δεν της αναλογούν.


Η παραίτηση του Αστυνομικού Διευθυντή Χίου και οι καθημερινές κραυγές αγωνίας των στελεχών της ΕΛΑΣ επιβεβαιώνουν την τραγικότητα της κατάστασης, η οποία δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.


Η Νέα Δημοκρατία καλεί την Κυβέρνηση, για μία ακόμη φορά, να αναλάβει επιτέλους δράση και να πάψει να κρύβεται πίσω από το δάκτυλό της.


Να καταλάβει ότι οφείλει να εφαρμόζει τους νόμους.


Επιτέλους λίγη σοβαρότητα», καταλήγει η ΝΟΔΕ Χίου.