Αρχική Νέα Τοπικά Ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο της Χίου για την απεργία πείνας των...

Ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο της Χίου για την απεργία πείνας των προσφύγων στη Σούδα

10

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής 20/5/2016, το δημοτικό συμβούλιο της Χίου ενέκρινε ψήφισμα, ύστερα από πρόταση της Χιακής Συμπολιτείας, με το οποίο δηλώνει την κατανόησή του στους λόγους που οδήγησαν δεκάδες πρόσφυγες στον καταυλισμό της Σούδας σε απεργία πείνας.

Το Δ.Σ. του δήμου Χίου ζητά από την ελληνική κυβέρνηση αλλά και από τις χώρες της Ευρώπης την επίσπευση των διαδικασιών εξέτασης των αιτημάτων ασύλου αλλά και να αντιμετωπίσουν σύμφωνα με την ουσία της Οικουμενικής Διακήρυξης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, τα αιτήματα των προσφύγων.

 

 

Ολόκληρο το ψήφισμα αναφέρει:

«ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΙΟΥ

Για την απεργία των προσφύγων

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Χίου κατανοεί απόλυτα τους λόγους που ώθησαν δεκάδες από τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο νησί μας στο έσχατο μέσο της απεργίας πείνας για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Παρά τις προσπάθειες της τοπικής κοινωνίας και των τοπικών αρχών για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους, αυτοί οι άνθρωποι έχουν αφεθεί κυριολεκτικά στην τύχη τους.

Οι διαδικασίες ασύλου κινούνται με απελπιστικά αργούς ρυθμούς, δεν τους παρέχεται καμιά νομική ενημέρωση, δεν έχουν καμιά πληροφόρηση για την τύχη τους.

Ζητάμε από την ελληνική κυβέρνηση αλλά και από τις χώρες της Ευρώπης να επισπεύσουν το ταχύτερο δυνατό τις διαδικασίες εξέτασης των αιτημάτων των προσφύγων σε όλα τα νησιά.

Ζητάμε ακόμα να αντιμετωπίσουν με υψηλό αίσθημα ευθύνης και σύμφωνα με την ουσία της Οικουμενικής Διακήρυξης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, τα αιτήματα των ανθρώπων που δραπετεύουν από τον πόλεμο και τη φτώχεια.
 

Χίος, 20 Μαΐου 2016»