Αρχική Νέα Τοπικά Επιστολή Εργατικού Κέντρου στον Πρωθυπουργό για Διατήρηση μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α.

Επιστολή Εργατικού Κέντρου στον Πρωθυπουργό για Διατήρηση μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α.

29

 
Κύριε Πρωθυπουργέ,

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι το ειδικό φορολογικό καθεστώς στο νησί μας είναι αδιαπραγμάτευτο και θα το υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο, αφού θεσμοθετήθηκε ούτως ώστε να αντισταθμιστούν οι αρνητικοί παράγοντες της νησιωτικότητάς μας, και ιδιαίτερα το αυξημένο κόστος διαβίωσης, μεταφοράς και δραστηριοποίησης που αντιμετωπίζουμε.”, σημειώνεται σε επιστολή του Εργατικού Κέντρου Χϊου στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Είναι γνωστές οι ελλείψεις που έχουμε στο νησί μας στον τομέα της υγείας, όπου ο αριθμός του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού είναι συρρικνωμένος  σε σχέση με την Ηπειρωτική Ελλάδα.

Παραμένει άλυτο το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με τις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συγκοινωνίες και την σύνδεση των νησιών του Βορείου Αιγαίου με την πρωτεύουσα με το κόστος των εισιτηρίων να είναι δυσβάσταχτο.

Είναι επίσης γνωστό ότι οποιαδήποτε αύξηση του Φ.Π.Α. θα επηρεάσει και τον Τουρισμό που αποτελεί σημαντικό κλάδο απασχόλησης για μεγάλο ποσοστό του εργατικού δυναμικού της Χίου.

Ο μειωμένος συντελεστής Φ.Π.Α. στο νησί μας δε μπορεί και δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί ως μια συνήθης ευνοϊκή ή χαριστική ρύθμιση.  Είναι ένα ελάχιστο αντισταθμιστικό μέτρο απέναντι στις ιδιαιτερότητες που έχει το νησί μας και ο νησιωτικός χώρος γενικότερα, , λαμβάνοντας υπόψη ότι όλα τα παραπάνω μεγεθύνονται λόγω του προσφυγικού που έχει επιδεινώσει την οικονομική ζωή του τόπου.

Ζητούμε την άμεση απόρριψη μιας τέτοιας ενδεχόμενης πρότασης για την αύξηση του Φ.Π.Α. και θα στηρίξουμε οποιαδήποτε πρωτοβουλία που θα αποτρέπει μια τέτοια ενέργεια.


 


Για το Εργατικό Κέντρο Χίου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΛΙΝΑΣ                                                                                                                              ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΚΟΣ