Αρχική Νέα Τοπικά Αρ. Καλάργαλης: ένας τύπος δημοτικό σχολείο για όλα τα παιδιά

Αρ. Καλάργαλης: ένας τύπος δημοτικό σχολείο για όλα τα παιδιά

9

 

Ένα ενιαίο τύπου δημοτικό σχολείο για όλα τα τετραθέσια και πάνω δημοτικά θα λειτουργήσει από τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Αυτό σημαίνει ότι θα έχουν κοινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα και δεν θα παρατηρείται έτσι το φαινόμενο σχολεία μέσα στην ίδια πόλη, να τρέχουν με διαφορετικές ταχύτητες.
Ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης στο Βόρειο Αιγαίο Αριστείδης Καλάργαλης, επισήμανε εξάλλου ότι στο ολοήμερο σχολείο θα μπορούν να εγγράφονται μαθητές που και οι δυο γονείς τους εργάζονται ή είναι άνεργοι. Αυτή η προσθήκη για του άνεργους γονείς, λύνει έτσι ζητήματα που είχαν να κάνουν με μεγάλο αριθμό παιδιών που θα έμεναν εκτός ολοήμερου.
«Δεν θα είναι καμιά οικογένεια απέξω», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καλάργαλης. Ενώ αν είναι εργαζόμενοι και οι δύο γονείς θα μπορούν να πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο από τις 7.00 το πρωί. 
Στο ερώτημα εξάλλου αν το μέτρο των 14 μαθητών ανά τάξη νηπιαγωγείου, δημιουργήσει προβλήματα στα νησιά, σημείωσε ότι δεν πρόκειται να κλείσει καμία δομή. Επισημαίνοντας ότι υπάρχει νηπιαγωγείο στη Θύμαινα με 1 μαθητή και μία νηπιαγωγό. Και όπως πρόσθεσε ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χίου Αριστείδης Κελεπερτζής και εδώ είχαμε τη Λαγκάδα με 2 μόλις μαθητές, ή με τρεις στον Αγιο Γιώργη Συκούση.
Στην περίπτωση που υπάρχουν κενές ώρες θα καλύπτονται πιθανόν από καθηγητή, εφόσον υπάρχει διαθέσιμος, ενώ σε μικρά σχολεία μπορεί και ο δάσκαλος να κάνει μαθήματα ειδικότητας όπως καλλιτεχνικά ή γυμναστική.

Σχετικά με τα ΕΠΑΛ σημείωσε ότι θα λειτουργήσεις 8 ή 9 τομείς.
Στην Α΄ Λυκείου θα είναι ενιαίο το πρόγραμμα σπουδών
Στη Β’ θα γίνεται επιλογή σε έναν από τους 9 τομείς, ενώ στην Γ λυκείου οι μαθητές θα παίρνουν ειδικότητα.