Αρχική Νέα Τοπικά Απεργία στο χώρο της υγείας- συγκέντρωση στην είσοδο Απλωταριάς

Απεργία στο χώρο της υγείας- συγκέντρωση στην είσοδο Απλωταριάς

27

Απεργία στο χώρο της υγείας πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη, 8 Ιουνίου, με απερργιακή συγκέντρωση στη Χίο, στις 10.30 π.μ., στην είσοδο της Απλωταριάς.

«Η Κυβέρνηση και η ΕΕ δεν πρόκειται να σταματήσουν τη σαρωτική επίθεση στα δικαιώματα μας. Το βαρέλι δεν έχει πάτο. Ετοιμάζουν νέες μειώσεις στους μισθούς, νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις. Ενώ, ταυτόχρονα με τον αναπτυξιακό νόμο δίνουν νέα προνόμια στους επιχειρηματίες  εξασφαλίζοντας ζεστό κρατικό χρήμα για τις επενδύσεις τους και προκλητικές φοροαπαλλαγές», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου (ΣΕΣΝΟΧ) και συνεχίζει:

   »  Όσο για το παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης» και  της «κοινωνικής ευαισθησίας»  που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση έχει επίλογο:
Ζουν αυτοί καλά (τραπεζίτες, εφοπλιστές, βιομήχανοι και έμποροι της υγείας) και εμείς …χειρότερα.
Η οικονομική ανάπτυξη που οραματίζονται προϋποθέτει φθηνούς εργαζόμενους και τα δικαιώματα μας  θυσία στο βωμό των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων .

         Αυτή είναι η αιτία της διαχρονικής πολιτικής που εφαρμόζεται  στο χώρο της υγείας. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, στην ίδια ρότα με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, συνδέει την κρατική χρηματοδότηση, τις προσλήψεις προσωπικού, τις παροχές στην υγεία, με το κόστος και τις αντοχές της οικονομίας. Στο κριτήριο του κόστους και της μείωσης του οφείλονται οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ, οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με το σταγονόμετρο, η γενίκευση των ελαστικών μορφών εργασίας (επικουρικοί,5μηνα, με μπλοκάκι) και η συνεχής υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας.

Ο ΣΕΣΝΟΧ σε καλεί να συμμετέχεις μαζικά στην απεργία στις 8 Ιούνη.
Συνεχίζουμε τους αγώνες μας με δύναμη και αποφασιστικότητα και  διεκδικούμε εδώ και τώρα:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με συμβάσεις έργου. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους.
  • Να αποκατασταθούν όλες οι απώλειες, μισθολογικές, ασφαλιστικές, εργασιακές.
  • Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ!
  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία-πρόνοια. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.
  • Πλήρη κρατική χρηματοδότηση. Να αυξηθεί η φορολογία στο κεφάλαιο στο   45%. Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών.
  • Να στελεχωθούν με επάρκεια και με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων όλες οι μονάδες του ΠΕΔΥ.  Να μη κλείσει καμιά μονάδα ΠΦΥ.
  • Όχι στις υποχρεωτικές μετακινήσεις και τα αλλότρια καθήκοντα-δημιουργία καθηκοντολογίου».