Αρχική Νέα Τοπικά Καταδικάζουν τα γεγονότα στη Σούδα με επίθεση “αγανακτισμένων” σε πολίτες, κόμματα και...

Καταδικάζουν τα γεγονότα στη Σούδα με επίθεση “αγανακτισμένων” σε πολίτες, κόμματα και παρατάξεις

9Σειρά ανακοινώσεων (ακολουθεί του Νοσοκομείου Χίου) προκάλεσε ο τραυματισμός του νοσηλευτή Γιάννη Κουτσοδόντη από “αγανακτισμένο” πολίτη το απόγευμα της Δευτέρας στη Σούδα του κάστρου, και μετά την πυρκαγιά που προκλήθηκε στην είσοδο του Κέντρου φιλοξενίας προσφύγων- μεταναστών.

Παρά την κατάθεση μήνυσης από το Γιάννη Κουτσοδόντη, με την κάλυψη και της Διοίκησης του Νοσοκομείου Χίου που τον είχε στείλει για να συντονίσει τυχόν ανάγκες με ασθενοφόρα, το αυτόφωρο έληξε χωρίς καμία σύλληψη. 
Η αστυνομία περίμενε να κατατεθεί μήνυση για να ενεργήσει, αν και το συγκεκριμένο άτομο πρωταγωνιστούσε είτε καταβρέχοντας πρόσφυγες με μάνικα της Πυροσβεστικής (!), είτε με φραστικούς προπηλακισμούς κατά προσφύγων και αλληλέγγυων πολιτών με αποκορύφωμα τον τραυματισμό του πρώην Προέδρου του ΣΕΣΝΟΧ.


Στην ανακοίνωσή της η Διοίκηση του νοσοκομείου Χίου αναφέρει:


Χίος, 7 Ιουνίου 2016 

 

Το νοσοκομείο βρίσκεται πάντα σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε κρίσης, προκειμένου να παράσχει υγειονομικές υπηρεσίες.

Ο κ. Ι. Κουτσοδόντης και ενώ βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία στον καταυλισμό προσφύγων – μεταναστών  της Σούδας (στην πόλη της Χίου), την ώρα που ήταν σε εξέλιξη τα γεγονότα του απογεύματος της Δευτέρας 6 Ιουνίου 2016, δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από πολίτη που βρισκόταν στο χώρο. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν η μεταφορά του κ. Ι. Κουτσοδόντη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου.

Καταδικάζουμε το γεγονός, με τον πιο έντονο τρόπο και θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διασφαλίσουμε το προσωπικό της υπηρεσίας μας. 

 

 

Εκ της Διοικήσεως