Αρχική Νέα Τοπικά ΛΑΣ Δήμου Χίου: πρόταση ψηφίσματος για γεγονότα με την πυρκαγιά στον καταυλισμό...

ΛΑΣ Δήμου Χίου: πρόταση ψηφίσματος για γεγονότα με την πυρκαγιά στον καταυλισμό προσφύγων της Σούδας

5

Μπροστά στα γεγονότα που έλαβαν χώρα στον καταυλισμό της Σούδας, το απόγευμα της Δευτέρας, η ΛΑΣ θα καταθέσει σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο (8-6-2016) στο Δημοτικό Συμβούλιο το παρακάτω ψήφισμα:

Το Δ.Σ. του Δήμου Χίου καταγγέλλει την κυβερνητική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως τον πραγματικό εμπρηστή του καταυλισμού στη Σούδα, αφού εξ αιτίας της δικής της πολιτικής και της συμφωνίας με την ΕΕ, έχουν εγκλωβιστεί στο νησί μας χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που διαβιούν κάτω από δύσκολες έως άθλιες συνθήκες.
Η κυβέρνηση εδώ και μήνες κωφεύει στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με το άσυλο και με την μακρόχρονη παραμονή τους στο νησί, που δυστυχώς οδηγεί μια μικρή μερίδα σε παραβατικές και απαράδεκτες συμπεριφορές.
Η πολιτική της κυβέρνησης λειτουργεί καταλυτικά στο να εκκολάπτεται το αυγό του φιδιού, ο φασισμός και ο ρατσισμός, που βρίσκουν σάρκα και οστά στο πρόσωπο της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, με αποτέλεσμα να χτυπηθεί συμπολίτης μας εργαζόμενος στο νοσοκομείο και ευρισκόμενος εν υπηρεσία, από γνωστό χρυσαυγίτη που δρούσε απροκάλυπτα την ώρα που ενεργούσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. 
Το Δ.Σ. εκφράζει τη συμπαράστασή του στον εργαζόμενο, απαιτώντας την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων και την εύλογη δυσαρέσκειά του για την ολιγωρία που παρατηρήθηκε από τις διωκτικές αρχές στο να προστατευτούν τόσο οι συμπολίτες μας από τα φασιστικά στοιχεία, όσο και οι παρευρισκόμενοι αντιδήμαρχοι προς τους οποίους εκτοξεύονταν λεκτικοί χαρακτηρισμοί.
Ζητάμε άμεσα η κυβέρνηση να εφαρμόσει τη διεθνή Συνθήκη του ΟΗΕ του 1951 για τους πρόσφυγες και οι άνθρωποι να πάνε στις χώρες προορισμού που επιθυμούν.
Να προχωρήσουν οι διαδικασίες ασύλου και να αποσυμφορηθεί το νησί.
Να εξασφαλίσει αξιοπρεπείς και ασφαλείς χώρους διαμονής για όσο χρόνο παραμείνουν σε ανοικτές δομές.
Να προστατευθούν οι συμπολίτες μας που παραμένουν άνθρωποι από τα φασιστοειδή.
Τέλος το Δ.Σ. καλεί τους Χιώτες και τις Χιώτισσες να μην αφήσουν το δηλητήριο του μίσους και της απανθρωπιάς να φωλιάσει στις καρδιές τους, απομονώνοντας όλους αυτούς που σπέρνουν τη μισαλλοδοξία και το Φασισμό.