Αρχική Πολιτισμός “Η Αγνωστη Μικρά Ασία” του καθηγητή Γ. Πίκουλα στη Βιβλιοθήκη ΚΟΡΑΗ

“Η Αγνωστη Μικρά Ασία” του καθηγητή Γ. Πίκουλα στη Βιβλιοθήκη ΚΟΡΑΗ

17

 
Το βιβλίο «Η άγνωστη Μικρά Ασία» του Γ. A. Πίκουλα Kαθηγητή Aρχαίας Eλληνικής Iστορίας, Tμήμα  IAKA  Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Eκδότη του διεθνούς περιοδικού Hόρος, θα παρουσιαστεί παράλληλα με διάλεξη επί του θέματος, την Παρασκευή 10/6/2016, στις 8.00 μ.μ, στο Κτήριο Β της Βιβλιοθήκης (αίθουσα 1ου ορόφου).

Σε συνδιοργάνωση της Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης «Κοραής» και του Συλλόγου Φίλων της Βιβλιοθήκης «Κοραής», θα μιλήσουν στην εκδήλωση η   αρχαιολόγος Δέσποινα Τσαρδάκα και ο συγγραφέας

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Ένας διαφορετικός ταξιδιωτικός οδηγός για τη δυτική Μικρά Ασία κατά την αρχαιότητα, από τον Ελλήσποντο και την Προποντίδα έως τη ΝΑ Μεσόγειο, τα όρια Παμφυλίας και Κιλικίας στα ανατολικά της Alanya/Αλάγια, χώρο που κατείχαν 500 ελληνικές πόλεις.

Υπόβαθρό του τα ταξίδια μιας δωδεκαετίας και βιβλιογραφικά ενήμερος έως την άνοιξη του 2016, ώστε να αποτελέσει ταυτόχρονα πανεπιστημιακό εγχειρίδιο και έγκυρο ταξιδιωτικό οδηγό.

Διάρθρωση, γράψιμο και εικονογράφηση τον καθιστούν εύχρηστο και εύληπτο σε κάθε τύπο ταξιδιώτη: 592 σελίδες, 1148 έγχρωμες φωτογραφίες (η πλειονότητα του πονήσαντος), σχέδια και νέοι χάρτες, αναλυτική εισαγωγή (γεωγραφία και ιστορία), περισσότερες από 120 πόλεις και θέσεις (οι πλέον άγνωστοι και αξιοθέατοι ερειπιώνες), 15 μουσεία, στέμματα δυναστειών, πλήρης βιβλιογραφία, λεξιλόγιο και ευρετήριο.