Αρχική Νέα Τοπικά Συνελήφθη 39χρονος στη Χίο, για παράνομη μεταφορά μεταναστών

Συνελήφθη 39χρονος στη Χίο, για παράνομη μεταφορά μεταναστών

8


Η παρατεταμένη παραμονή στο νησί καθώς και το άγνωστο πλαίσιο για το μέλλον αναγκάζουν πολλούς πρόσφυγες- μετανάστες να αναζητούν άλλους τρόπους μεταφοράς τους στην Αττική, πληρώνοντας επιπλέονξ για αυτές τις παράνομες υπηρεσίες.
Συγκεκριμένα  συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης, (08-06-2016) στην πόλη της Χίου, μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, ένας υπήκοος Βουλγαρίας ηλικίας 39 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη μεταφορά προσφύγων- μεταναστών.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο του 39χρονου, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε υπαίθριο χώρο στη Χίο, εντόπισαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, στην καρότσα του οχήματος, τρεις υπηκόους τρίτων Χωρών.

Σύμφωνα με την προανάκριση ο 39χρονος είχε συμφωνήσει να μεταφέρει κρυμμένους στο όχημά του, ακτοπλοϊκώς για τον Πειραιά, έναντι χρηματικής αμοιβής τους πρόσφυγες- μετανάστες για τους οποίους ίσχυαν περιορισμοί για τη διαμονή τους και τη μη απομάκρυνσή τους από το νησί της Χίου. 

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν, το φορτηγό όχημα του συλληφθέντα, ένα κινητό τηλέφωνο, ακτοπλοϊκά εισιτήρια και το χρηματικό ποσό των 155 ευρώ.