Αρχική Μαστίχα Εγκαίνια Μουσείου Μαστίχας, μεσημέρι Σαββάτου 11/6/16

Εγκαίνια Μουσείου Μαστίχας, μεσημέρι Σαββάτου 11/6/16

32


Τα εγκαίνια του Μουσείου Μαστίχας πραγματοποιούνται το Σάββατο το μεσημέρι στη Χίo, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο Μουσείο στην κατηγορία του στο Αιγαίο που κατασκευάστηκε από το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς.
Το μουσείο θα προβάλει με την ανάλογη δυναμική το μοναδικό προϊόν της μαστίχας που συναντιέται μόνο στο νότιο τμήμα του νησιού.
 «Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό, Η μαστίχα πρωταγωνιστεί σε έναν μοναδικό χώρο. Επιτέλους ένα θεματικό μουσείο, έργο πνοής για την Χίο», σχολίασε μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook ο πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Γιώργος Τούμπος.

Στα εγκαίνια θα παραβρεθεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου. Τον Πρόεδρο της Βουλής θα εκπροσωπήσει ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Αντρέας Μιχαηλίδης, ενώ τον πρόεδρο της ΝΔ θα εκπροσωπήσει ο βουλευτής Χίου του κόμματος Νότης Μηταράκης. Επίσης θα παραστεί ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Το Μουσείο θα είναι ανοιχτό για το κοινό την ημέρα των εγκαινίων.