Αρχική Απόψεις Aρθρα Νίκος Ροδίτης στο ΚΑΡΦΙ: Το Μουσείο Μαστίχας στη Χίο είναι γεγονός!

Νίκος Ροδίτης στο ΚΑΡΦΙ: Το Μουσείο Μαστίχας στη Χίο είναι γεγονός!

18

 Καρφί από το Αιγαίο                                        
Γράφει από τη Χίο ο Νίκος Ροδίτης


                                          Το Μουσείο Μαστίχας στη Χίο είναι γεγονός!


Μετά από μια σκληρή ΄΄μάχη΄΄ που έδωσε η ελληνική κυβέρνηση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, είναι καιρός πια νομίζουμε να κάνουν κάτι για να πάρει ο λαός μας μια ΄΄ανάσα΄΄ επιτέλους…
Έτσι η αρχή γίνεται σήμερα Σάββατο στο Β. Αιγαίο, πιο συγκεκριμένα για το νησί της Χίου μπορούμε να πούμε πως είναι μια ιστορική μέρα αφού ένα όνειρο πολλών χρόνων όλων των Χιωτών γίνεται πραγματικότητα, μετά φυσικά από πολύχρονες προσπάθειες της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου και αυτές του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς εγκαινιάζεται το νέο στολίδι του νησιού το Μουσείο Μαστίχας! 
Για το λόγο αυτό στη Χίο έχουμε επίσημες επισκέψεις με πρώτη εκείνης του Πρόεδρου της Δημοκρατίας του κ. Παυλόπουλου! 
Έχουν έρθει επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης που επί των ημερών του ολοκληρώθηκε το σπουδαίο αυτό έργο πραγματικά! Ακόμη κλιμάκιο της ΝΔ με βουλευτές έχει έρθει, επίσης πλειάδα πρώην υπουργών, νυν βουλευτές, πανεπιστημιακοί, ερευνητές και πολλοί άλλοι! 
Το μουσείο αυτό βρίσκεται στο Πυργί, στο πολύ όμορφο Μαστιχοχώρι αυτό! Ενώ για τη λειτουργία του, υπεύθυνο θα είναι ο φορέας αυτός του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς. Τι να πούμε γι’ αυτό, σε ελεύθερη αγορά ζούμε και αφού η πλειοψηφία του λαού μας το δέχεται αυτό, μάλλον δεν μας πέφτει λόγος, ευχόμαστε μόνο, όλο αυτό να είναι σε όφελος της Χίου! 
Τέλος πρέπει να σημειώσουμε πως ο Αρχιεπίσκοπος θα παραμείνει απόψε στο νησί και αύριο Κυριακή θα επισκεφτεί τις ακριτικές Οινούσσες σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, δείχνοντας πως η εκκλησία είναι παρούσα, μιας και το νησί αυτό δοκιμάζεται από τις τουρκικές παραβιάσεις τον τελευταίο χρόνο ιδιαίτερα… Μπράβο του να του πούμε!