Αρχική Απόψεις Aρθρα Γιώργος Νύκτας: με σεβασμό στην παράδοση ο ΜΕΟΘ

Γιώργος Νύκτας: με σεβασμό στην παράδοση ο ΜΕΟΘ

25


Με σεβασμό και προσήλωση στη παράδοση,ο Μορφωτικός, Εκπολιτιστικός, Όμιλος,Θυμιανών (Μ.Ε.Ο.Θ.) για μια ακόμη χρονιά αναβίωσε το παραδοσιακό πανηγύρι των Αγ. Αναργύρων, το προηγούμενο Σάββατο (2/7).
Ενα πανηγύρι που ξύπνησε ευχάριστες μνήμες στους μεγαλύτερους. Όσοι είχαν τη τύχη να βρεθούν στην εκδήλωση που έγινε σε ένα φιλικό και δροσερό περιβάλλον, σίγουρα πέρασαν μια ευχάριστη βραδιά, δραπετεύοντας από την καθημερινότητα και το στενάχωρο κλίμα της εποχής.

Εξαίσια ποιοτική ορχήστρα που έπαιζε στους ρυθμούς της παράδοσης, παραδοσιακοί σπιτικοί μεζέδες φτιαγμένοι σαν άλλοτε από εθελόντριες γυναίκες που πάντα δίνουν το πάρων στις εκδηλώσεις του ΜΕΟΘ, και βέβαια πολύ φιλική διάθεση από τους διοργανωτές και τους εθελοντές που βοήθησαν σ’ αυτή την εκδήλωση.

Τέτοιου είδους εκδηλώσεις που αναβιώνουν παλιά, ξεχασμένα έθιμα, όλοι τις έχουμε ανάγκη και ειδικά οι νέοι. Σήμερα στην εποχή που η παγκοσμιοποίηση σαρώνει τους πολιτισμούς και την ιστορία των λαών, υπάρχουν ευτυχώς οι Εκπολιτιστικοί σύλλογοι που αντιστέκονται. Σαν φάροι αναμμένοι στο σκοτεινό πέλαγος αγωνίζονται να διώξουν το σκοτάδι που απλώνεται γύρο μας.

Ένα μεγάλο μπράβο και ένα ευχαριστώ σε όσες και όσους βοήθησαν να αναβιώσουμε ένα δικό μας παλιό έθιμo και μαζί όλοι  να περάσουμε μια ευχάριστη και αξέχαστη βραδιά.

Γιώργος Νύκτας

ΦΩΤΟ Δ. Φρεζούλη: ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΕΣ ΜΕΟΘ