Αρχική Νέα Τοπικά Ουρές στο τελωνείο- εκτός λειτουργίας το σύστημα ελέγχου διαβατηρίων

Ουρές στο τελωνείο- εκτός λειτουργίας το σύστημα ελέγχου διαβατηρίων

7

Εκτός βγήκε σήμερα το πρωί το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου των διαβατηρίων, με αποτέλεσμα στο τελωνείο της Χίου να εγκλωβιστούν εκατοντάδες Τούρκων (κυρίως) επισκεπτών στην αποβάθρα του τελωνείου.

Το πρόβλημα ενδέχεται να ήταν πανελλαδικό, όσο όμως η ώρα περνούσε και ο ήλιος γινόταν πιο ζεστός η κατάσταση ήταν τραγική στο τελωνείο, όπου αναδείχτηκε με δραματικό τρόπο η απουσία υποδομών για να εξυπηρετήσει τα 1.200 περίπου άτομα που έφθασαν σήμερα. Έγινε τουλάχιστον μία μεταφορά στο νοσοκομείο της Χίου για την παροχή πρώτων βοηθειών σε λιποθυμία λόγω της ζέστης. Νερά μοιράστηκαν επίσης από το δήμο Χίου και τουριστικά γραφεία, τα περισσότερα εκ των οποίων όμως ήταν ζεστά.
Με ρυθμικά παλαμάκια έδειξαν τη δυσφορία τους οι Τούρκοι επισκέπτες.
Να σημειωθεί ότι από την περασμένη Παρασκευή μέχρι και σήμερα έχουν καταγραφεί περί τις 4.500 αφίξεις, 100 οχήματα και μόνο χθες 16 θαλαμηγοί. Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι υπάρχουν και πολλοί Κωνσταντινοπολίτες που επιλέγουν τη Χίο για 3ήμερο και 4ήμερο διακοπών. 
Αίτημα εστάλη στα κεντρικά της Ελληνικής Αστυνομίας ώστε να επιτραπεί ο τυπικός έλεγχος των διαβατηρίων, κάτι που έγινε μετά από τρίωρη τουλάχιστον καθυστέρηση.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Αντρέα Μιχαηλίδη σχετικό διάβημα έγινε στο υπουργείο από το βουλευτή.
«Για το πρόβλημα που προέκυψε με την εξυπηρέτηση των Τούρκων τουριστών στο Τελωνείο Χίου έχει γίνει σχετικό διάβημα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και αναμένουμε την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος».
Να σημειωθεί ότι μέχρι το Σάββατο αναμένονται στη Χίο περισσότερα από 3.000 άτομα, αφού οι μουσουλμάνοι γιορτάζουν το Μπαϊράμι τους (μετά το Ραμαζάνι).
Να σημειωθεί ότι την περασμένη Κυριακή, καταγράφηκαν 1.200 είσοδοι τουριστών από την Τουρκία, 66 οχήματα και 16 προσδέσεις θαλαμηγών δίνοντας μια μεγάλη ανάσα στην αγορά του νησιού.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: era-aegean.gr

ΦΩΤΟ: politischios.gr