Αρχική Απόψεις Aρθρα Νίκος Ροδίτης στο ΚΑΡΦΙ: Ο Ελληνοτουρκικός λαός ασπίδα ειρήνης στο...

Νίκος Ροδίτης στο ΚΑΡΦΙ: Ο Ελληνοτουρκικός λαός ασπίδα ειρήνης στο Αιγαίο!

18


                            Καρφί από το Αιγαίο                                              
Γράφει από τη Χίο ο Νίκος Ροδίτης

                                  Ο Ελληνοτουρκικός λαός ασπίδα ειρήνης στο Αιγαίο!

 Μια ακόμη τεράστια «ανάσα» για τα όμορφα νησιά δίνει αυτές τις μέρες το Τουρκικό Μπαϊράμι που είναι μεγάλη γιορτή γι’ αυτή τη χώρα. Έτσι λοιπόν από αρχές της εβδομάδας είναι πάρα πολύ συγκινητική η προσέλευση των φίλων μας από την άλλη ακτή του Αιγαίου, καθώς προτίμησαν για άλλη μια φορά τους Ελληνικούς προορισμούς για την ξεκούραση τους! 
Όμως πάλι πιαστήκαμε απροετοίμαστοι και θα γκρινιάξει η στήλη, γιατί νομίζουμε πως ήξεραν οι δικοί μας πως περιμένουμε πολύ κόσμο φέτος… Και όντως τα στοιχεία λένε ο συνολικός αριθμός των Τούρκων που έφτασαν μόνο στη Χίο μπορεί να ξεπεράσει τις 6.000, άρα ήξεραν πόσοι θα έρχονταν… Παρ’ όλο αυτό εμείς τους σκάσαμε τους ανθρώπους, αφού μόνο για μια μέρα, την Τρίτη που μας πέρασε – πρώτη μέρα του Μπαιραμιού, η αναμονή στο Τελωνείο της Χίου ήταν κάπου 3 ώρες.
Το πρόβλημα όπως μάθαμε εντοπίστηκε στους υπολογιστές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που αργούσε να συνεργαστεί με την Interpol και καθυστερούσαν να ελέγξουν το κάθε διαβατήριο… Βέβαια τη διαδικασία αυτή την θυμούμαστε πάντα να καθυστερούσε, πράγμα αρνητικό γιατί ταλαιπωρείται άδικα ο κόσμος που έρχεται στη Χίο. 
Φέτος πρόεκυψε και άλλο ένα σημαντικό πρόβλημα, λόγω της ξαφνικής αύξησης του ενδιαφέροντος των επιχειρηματιών από Τουρκία, έβαλαν περισσότερα καραβάκια στην συγκεκριμένη γραμμή και όλα έρχονται την ίδια ώρα πάνω κάτω, το λιμάνι της Χίου όμως, εκεί κοντά στο Τελωνείο, δεν έχει τόσο πολλές δέστρες – κοινώς κάβοι, κάτι που δεν είχε προβλεφτεί φυσικά. Επεξεργαστήκαν διάφορα σενάρια για να βρεθεί μια σωστή λύση όπως είπαν οι Τελωνειακοί υπάλληλοι πριν λίγες μέρες. 
Εν τω μεταξύ το Μπαϊράμι αύριο Κυριακή τελειώνει. Εκείνο που φάνηκε πάλι και είναι η άποψη μας, πόσο μοιάζουν οι δυο λαοί, αφού με την πρώτη ευκαιρία δείχνουν την αγάπη τους… Αυτοί οι λαοί είναι και θα παραμείνουν μια ασπίδα ειρήνης για το Αιγαίο, κόντρα στις ανοησίες των εθνικιστών και από τις δυο πλευρές…