Αρχική Νέα Τοπικά Μαστίχα- δράσεις ανάπτυξης και προσφυγικό: τι είπαν Γ. Κουμουτσάκος, Μ., Σπυράκη, Ν....

Μαστίχα- δράσεις ανάπτυξης και προσφυγικό: τι είπαν Γ. Κουμουτσάκος, Μ., Σπυράκη, Ν. Μηταράκης (VIDEO)

30

Ως παράδειγμα δυναμικής δημιουργικότητας αναφέρθηκε η μαστίχα από το βουλευτή της ΝΔ και εκπρόσωπο τύπου του κόμματος Γιώργο Κουμουτσάκο και την ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη που με αφορμή εκδήλωση για το προσφυγικό της ΝΟΔΕ Χίου βρέθηκαν στη Χίο, συναντήθηκαν με μαστιχοπαραγωγούς και πήγαν στο Μουσείο Μαστίχας.

Μάλιστα, στη συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα 11/7/16 στα γραφεία της ΝΟΔΕ Χίου, η κα Σπυράκη αναφέρθηκε σε ειδικά χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να αξιοποιηθούν προ όφελος της μαστίχας και των μαστιοχοπαραγωγών και συγκεκριμένα:
Ειδικό φορολογικό καθεστώς για την οικοτεχνία που μπορεί να αφορά και τους μαστιχοπαραγωγούς,
Τη δημιουργία ξενόγλωσσων τμημάτων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και  τέλος
Τη χρήση παλαιών κτηρίων για ανακατασκευή που θα μπορούσαν να προσελκύουν επισκέπτες υψηλής οικονομικής επιφάνειας.


Στις καθαρές θέσεις της ΝΔ σε ότι αφορά το προσφυγικό αναφέρθηκε ο βουλευτής Χίου της ΝΔ Νότης Μηταράκης, σημειώνοντας ότι προτεραιότητα δίνεται στην ασφάλεια τόσο των πολιτών όσο και των προσφύγων, στο διαχωρισμό των προσφύγων πολέμου κλπ., από τους οικονομικούς μετανάστες και τέλος στην επαναπροώθηση όσων δεν έχουν άσυλο ή τη μετακίνησή τους στην ηπειρωτική Ελλάδα των έχοντας άσυλο, αφού η Χίος δεν έχει υποδομές τέτοιες για πολύχρονη παραμονή.

Στο προσφυγικό- μεταναστευτικό η Μαρία Σπυράκη τόνισε ότι είδαν κυρίως τα προβλήματα που υπάρχουν και συγκεκριμένα:
Την έλλειψη εθνικού συντονιστή για το προσφυγικό στο νησί,
Τη μη αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων και τέλος τη μη υποβολή αιτήματος ώστε να εξαιρεθούν από το δημόσιο έλλειμμα τα χρήματα που η χώρα μας έχει βάλει για το προσφυγικό. 

Τέλος ο κ. Κουμουτσάκος άσκησε οξεία κριτικής την Κυβέρνηση για το θέμα του εκλογικού νόμου όπου χαρκατήρισε3 το όλο θέμα ως παραπλάνηση και τυχόν εφαρμογή ως μια συνταγή για ακυβερνησία.
«Στην κρίση χρειάζονται γρήγορες αποφάσεις», σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος τονίζοντας ότι επειδή δεν μπορεί να υπάρξει μια Κυβέρνηση ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ , τότε θα πρέπει να πάμε σε μια Κυβέρνηση 4-5 κομμάτων, κάτι που είναι πολύ δύσκολο να γίνει.
Χαρακτηρίζοντας από τη μια την απλή αναλογική ως ένα αριστερό φετίχ, ο κ. Κουμουτσάκος αναρωτήθηκε από τη άλλη αν υπάρχει έστω και ένας έλληνας που να πιστεύει ότι αν ήταν μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις θα έβαζε σαν προτεραιότητα τον εκλογικό νόμο.