Αρχική Νέα Τοπικά Αγροτικά Ιατρεία: 5 θέσεις για τη Χίο

Αγροτικά Ιατρεία: 5 θέσεις για τη Χίο

11

Τα περιφερειακά ιατρεία που έχουν μείνει χωρίς γιατρούς επιχειρεί να καλύψει το Υπουργείο Υγείας με την πρόσκληση υποβολής αιτήσεων σε γιατρούς για 31 θέσεις σε αγροτικά και περιφερειακά ιατρεία του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Από αυτές τις θέσεις οι 5 αφορούν το νομό Χίου.

Η πρόσκληση αφορά Υπόχρεους Υπηρεσίας Υπαίθρου (απόφοιτοι της ιατρικής σχολής που επιθυμούν να κάνουν αγροτικό για πρώτη φορά) αλλά και Ιατρούς επί θητεία (απόφοιτοι της ιατρικής σχολής που έχουν ήδη εκπληρώσει την υπηρεσία υπαίθρου) για την κάλυψη των ιατρείων για ένα χρόνο ενώ για 14 από αυτά τα ιατρεία οι γιατροί δικαιούνται το επίδομα των 400 ευρώ συνδυαστικά με το επίδομα σίτισης και στέγασης που αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει αύριο (Τετάρτη 13/7) και το Υπουργείο επιδιώκει η διαδικασία να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό προκειμένου να καλυφθούν οι κενές θέσεις.
Οι περισσότερες από αυτές δεν είχαν καλυφθεί από παλαιότερες προκηρύξεις   και με το κίνητρο του επιδόματος των 400 ευρώ το Υπουργείο ευελπιστεί αυτή τη φορά να υπάρξει ενδιαφέρον.

Στη Χίο επίδομα 400 ευρώ Καμπιών, Ψαρών και Παρπαριάς και επίδομα σίτισης το ιατρείο Ψαρών.


ΠΗΓΗ: ERA-AEGEAN.GR