Αρχική Νέα Τοπικά Προσοχή θέσεις για ΑΜΕΑ: ταλαιπωρούνται συνάνθρωποί μας- αφαιρούνται πινακίδες

Προσοχή θέσεις για ΑΜΕΑ: ταλαιπωρούνται συνάνθρωποί μας- αφαιρούνται πινακίδες

418


Στην αφαίρεση των πινακίδων προχωρεί καθημερινά πλέον η τροχαία από τα οχήματα που είναι κακώς παρκαρισμένα σε θέση που προορίζεται για οχήματα ατόμων με αναπηρία.


Επί της οδού Δημοκρατίας και μετά το ΚΤΕΛ των λεωφορείων, παρόλο που υπάρχει η σχετική πινακίδα, τόσο χθες όσο και σήμερα δύο αυτοκίνητα «έχασαν» τις πινακίδες τους αφού οι ιδιοκτήτες τους (την πρώτη φορά είχε βάλει αλάρμ ενώ απουσίαζε για πολύ ώρα) δεν φρόντισαν να συμμορφωθούν με τη σχετική πινακίδα.

Σε άλλες πόλεις του κόσμου βέβαια οι πολίτες φροντίζουν να «αμπαλάρουν» τα αυτοκίνητα αυτά για να υπενθυμίσουν στον οδηγό το λάθος του.

Εδώ πίπτει προφανώς πλέον μόνο… ράβδος.


Να σημειώσουμε ότι σήμερα πίσω από το άσπρο αυτοκίνητο, διακρίνεται όχημα από το οποίο κατέβηκε νεαρός που χειριζόταν μόνος του ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο. Ευτυχώς ο συνοδός του βρήκε θέση για παρκάρισμα, εκεί που είναι για 10λεπτη στάθμευση, διαφορετικά μάλλον θα έπρεπε να κάνει το γύρο της πόλης…

Να σημειώσουμε ότι το πρόστιμο  για Ι.Χ. επιβατικό  αυτοκίνητο που παρκάρει  παράνομα  στον χώρο στάθμευσης ΑμεΑ όταν υπάρχει μόνο διαγράμμιση και  το σήμα  στην άσφαλτο είναι 150 ευρώ.

 Όταν υπάρχει  ο χώρος με πινακίδα είναι το πρόστιμο 200 ευρώ με αφαίρεση του διπλώματος, οδήγησης, της  άδειας κυκλοφορίας και πινακίδων για δέκα ημέρες και εννέα πόντους στο σύστημα.  σύμφωνα Κ.Ο.Κ. 

Επίσης ο αποκλεισμός ράμπας πεζοδρομίου έχει πρόστιμο 150 ευρώ.