Αρχική Πολιτισμός Τα δυο ρολόγια του Π. Θαλασσινού- Αντάμωμα στον Εγρηγόρο

Τα δυο ρολόγια του Π. Θαλασσινού- Αντάμωμα στον Εγρηγόρο

52


Την Κυριακή 7 Αυγούστου στις 7.30 μ.μ., στον Εγρηγόρο της Β. Χίου, με τον συνθέτη –τραγουδοποιό παρόντα,  θα γίνει η παρουσίαση του νέου CD του Παντελή Θαλασσινού που έχει τίτλο: “Με δυο ρολόγια. Εγρηγόρος 2016”.
Το CD εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του “Ανταμώματος “που ήδη ξεκίνησαν στο μικρό αλλά γραφικό οικισμό και θα συνεχιστούν έως τις 15 Αυγούστου. 

Αμέσως μετά την παρουσίαση των τραγουδιών, στον  ίδιο χώρο (αυλόγυρος σχολείου) θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με το συγκρότημα των αδελφών Πούπαλου.
Εγρηγοριανοί από κάθε γωνιά της γης, άνθρωποι κάθε ηλικίας  που βρίσκονται στο χωριό για το ΑΝΤΑΜΩΜΑ, φόρτισαν με ιδιαίτερη συγκίνηση την εναρκτήρια εκδήλωση, την Κυριακή 31 του Ιούλη.


Η έναρξη περιελάμβανε μια ιστορική αναδρομή στον Εγρηγόρο από τον καθηγητή  Γρηγόρη  Σπανό και προβολή βίντεο με εικόνες από την κοινωνική και θρησκευτική ζωή στο χωριό που επιμελήθηκε ο Στάμος Γεντής.  Επίσης  μια σύντομη αναφορά στους λόγους που του υπαγόρευσαν τούτο το όραμα, έκανε ο εμπνευστής του όλου εγχειρήματος Σωτήρης Χατζημανώλης.Ο Εγρηγοριανός δημοσιογράφος της Αυστραλιανής Ομογένειας  αναφέρθηκε στην ανάγκη να μπολιαστούν οι νέοι με αγάπη για τον τόπο, ώστε να συνεχίζει να υπάρχει ζωή όταν θα λείψει και ο τελευταίος μόνιμος κάτοικος.
Μια ανάγκη που αφορά ολόκληρη την ελληνική απομακρυσμένη ύπαιθρο.