Αρχική Πολιτισμός Αυγουστιάτικη πανσέληνος με ανοικτούς Αρχαιολογικούς χώρους

Αυγουστιάτικη πανσέληνος με ανοικτούς Αρχαιολογικούς χώρους

14

Με ανοιχτούς για το κοινό και επισκέψιμους αρχαιολογικούς χώρους συμμετέχει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου στον εορτασμό για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο, την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016. Ειδική εκδήλωση θα γίνει ηια την παρουσίαση του Οθωμανικού Σχολείου στο Κάστρο της πόλης.

Στα πλαίσια έτσι των εκδηλώσεων που κάθε χρόνο πραγματοποιεί στους αρχαιολογικούς χώρους, στα μνημεία και στα μουσεία σε όλη την Ελλάδα, το βράδυ της Πανσελήνου, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε Χίο και Ψαρά ανοικτά θα είναι:

 1)    Βυζαντινό Μουσείο (Μετζητιέ τζαμί) στην πλατεία της πόλης Χίου.

2) Οθωμανικό Σχολείο στο Κάστρο της Χίου. Παρουσίαση του μνημείου στο κοινό, στις 9.30μ.μ. από τη διευθύντρια της της Εφορείας Όλγα Βάσση, μετά την πρόσφατη ολοκλήρωση του έργου της αποκατάστασής του και εγκαίνια του νέου εκθεσιακού χώρου της Εφορείας με φωτογραφική έκθεση που έχει τίτλο «Το Σχολείο του Κάστρου. Οι μεταμορφώσεις ενός κτηρίου στο πέρασμα του χρόνου».

3)  Αρχαιολογικός χώρος Εμπορειού. Ξενάγηση στον οικισμό των πρώιμων ιστορικών χρόνων σε ομάδες επισκεπτών από αρχαιολόγους της Εφορείας.

4)   Αρχαιολογικός χώρος στο Αρχοντίκι των Ψαρών. Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με τον Δήμο Ψαρών.Οι χώροι θα είναι ανοιχτοί από τις 20:00 έως την 1η πρωινή της επόμενης ημέρας και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.