Αρχική Green Life Ζώα & Περιβάλλον Πρωτοβουλία για μια πιο Καθαρή Χίο- πάνινη τσάντα στην Αμανή

Πρωτοβουλία για μια πιο Καθαρή Χίο- πάνινη τσάντα στην Αμανή

27

 

Την πρωτοβουλία για μια πιο καθαρή Χίο αναλαμβάνει ο Δήμος Χίου σε συνεργασία με τη ΔΙΑΝΟΧ (ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΙΟΥ Α.Ε.). Η πρωτοβουλία αυτή αφορά την αντικατάσταση της πλαστικής σακούλας από πάνινη τσάντα που θα ξεκινήσει πιλοτικά από τη Δημοτική Ενότητα Αμανής και αργότερα αναμένεται να επεκταθεί και στις υπόλοιπες περιοχές της Χίου.

H δράση για την αντικατάσταση της πλαστικής σακούλας από πάνινη γίνεται σε συνεργασία του Δήμου Χίου με τη ΔΙΑΝΟΧ, έχοντας την υποστήριξη του Ιδρύματος “Θάλασσα”, της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και την ευγενική συνδρομή των Πολιτιστικών Συλλόγων Βολισσού και Παρπαριάς.

Η έναρξη της δράσης θα πραγματοποιηθεί με μια ιδιαίτερη εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της Βολισσού την Τετάρτη 17 Αυγούστου στις 7.00 μ.μ.. Θα μιλήσει η Βέρα Αλεξανδροπούλου από το Ίδρυμα “Θάλασσα” για την καλή πρακτική της Αλοννήσου, και θα προβληθεί ταινία από τη ταινιοθήκη της ΕΛΕΤ με τίτλο: «Το πανόραμα οικολογικών ταινιών ταξιδεύει στο Αιγαίο».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει διανομή της νέας πάνινης τσάντας, η οποία θα φέρει το σήμα του Δήμου από τη μια πλευρά, και από την άλλη ένα χαρακτικό με την εικόνα της Βολισσού.
Το σημαντικό είναι βέβαια πως αυτή η πάνινη τσάντα δεν θα ξεχαστεί σε μια γωνιά του σπιτιού αλλά θα αποτελέσει αντικείμενο καθημερινής χρήσης με μεταφορά των ψώνιων από κάθε πολίτη.