Αρχική Νέα Τοπικά «Φίλοι των Μονοπατιών Χίου»: πεζοπορία με πανσέληνο

«Φίλοι των Μονοπατιών Χίου»: πεζοπορία με πανσέληνο

20

 
Οι «Φίλοι των Μονοπατιών Χίου» διοργανώνουν το βράδυ της Πέμπτης 18 Αυγούστου μια πεζοπορία που ανάλογή της δεν έχει ξαναγίνει στη Χίο. Με οδηγό την πανσέληνο του Αυγούστου και βοηθό τον φακό κεφαλής, οι φίλοι της πεζοπορίας θα περπατήσουν σε 3 ιστορικά, μοναστηριακά μονοπάτια στην περιοχή της Νέας Μονής.


Αφετηρία της βραδινής πεζοπορίας θα είναι το διάσελο του Προβατά.
 Από εκεί, έχοντας θέα το μοναστήρι της Νέας Μονής και το ολόγιομο φεγγάρι που εκείνη την ώρα θα ανατέλλει, συντεταγμένα και προσεχτικά θα κατηφορίσουν τα ιστορικά, πετρόχτιστα μονοπάτια προς Αγίους Πατέρες και Νέα Μονή.
 Στη συνέχεια, μέσα σε ένα μυσταγωγικό τοπίο, ανάμεσα στα καμένα δέντρα του δάσους που αναγεννάται, θα περπατήσουν μέχρι το ξωκλήσι του Αγίου Αντωνίου και θα καταλήξουν κοντά στη μονή του Αγίου Μάρκου, όπου θα ξεκουραστούν αγναντεύοντας τα ανατολικά παράλια της Χίου υπό το φως του φεγγαριού.

Για την διευκόλυνση των πεζοπόρων, την δημιουργία ομαδικού κλίματος, αλλά και για την ελαχιστοποίηση του ενεργειακού αποτυπώματος της συγκεκριμένης δράσης, λεωφορείο -ευγενική χορηγία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Χίου- θα παραλάβει τους πεζοπόρους από την πλατεία Βουνακίου στις 7.00 μ.μ. για να τους μεταφέρει στην αφετηρία της διαδρομής και θα τους παραλάβει από τον τερματισμό για να τους επιστρέψει πίσω στην πόλη της Χίου.

Πληροφορίες
•Για τη συμμετοχή στην πεζοπορία, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει απαραιτήτως να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης 17 Αυγούστου. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
 Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 50 άτομα. Η συμμετοχή στην πεζοπορία είναι δωρεάν.
 Δηλώσεις συμμετοχής: Γιώργος Χαλάτσης, τηλέφωνο 6938605179.
•Απαραίτητος εξοπλισμός: Παπούτσια πεζοπορίας, μακρύ παντελόνι και φακός κεφαλής.
 Όσοι δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, θα αποκλειστούν από την πεζοπορία.
•Η διαδρομή μήκους 5,1 χιλιομέτρων, δεν είναι απαιτητική και ο αναμενόμενος χρόνος διάνυσής της είναι μόλις 2,5-3 ώρες. Ωστόσο επειδή η πεζοπορία θα πραγματοποιηθεί βράδυ, η συγκεκριμένη δράση δεν απευθύνεται σε αρχάριους πεζοπόρους.
•Οι συμμετέχοντες φέρουν την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για τυχόν ατύχημα και τραυματισμούς.